ΔΙΕΘΝΗ

Καλά τα νέα: Επιστρέφει τελικά στην F1 η Μanor/Marussia - Το επιβεβαίωσε η FIA

Καλά τα νέα: Επιστρέφει τελικά στην F1 η Μanor/Marussia - Το επιβεβαίωσε η FIA

Η ομάδα της Manor Marussia πλησιάζει ένα βήμα πιο κοντά στην επιστροφή της στη Formula 1

Σε ανανεωμένη λίστα για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της F1 του 2015, η διοικούσα αρχή επιβεβαίωσε πως η θέση της Manor GP είναι εξασφαλισμένη.

Η συμμετοχή της ομάδας ήταν με ερωτηματικό στην προηγούμενη λίστα που είχε δημοσιευτεί πριν τα Χριστούγεννα.

Η επιβεβαίωση ήρθε μετά από αρκετές εβδομάδες διαπραγματεύσεων μεταξύ της FIA και των ιθυνόντων της Manor, έτσι ώστε τα οικονομικά και η υποδομή να είναι εντάξει για να μπορεί η ομάδα να τρέξει κανονικά το 2015.

Παρά το ότι η ομάδα δεν έχει επίσημες σχέσεις με τους προηγούμενους κατόχους της (Marussia), κρατά το ίδιο όνομα ώστε να διεκδικήσει τα εμπορικά κέρδη της προηγούμενης σεζόν.

Η 9η θέση του Jules Bianchi στο Μονακό ήταν αρκετή να φέρει τη Marussia στην 9η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Αυτό μεταφράζεται σε κέρδη της τάξεως των 123.5 εκατομμυρίων ευρώ.

Ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί ποιος θα είναι ο δεύτερος οδηγός της ομάδας. Ο Will Stevens έχει ήδη ανακοινωθεί.

Στο εργοστάσιο δουλεύουν πυρετωδώς ώστε να εξελιχθεί το περσινό τους μονοθέσιο βάσει των φετινών κανονισμών. Στόχος είναι ένα απολύτως νέο μονοθέσιο να είναι έτοιμο αργότερα μέσα στο 2015.

Η Caterham απουσιάζει από τη λίστα, γεγονός που επιβεβαιώνει την οριστική αποχώρησή της από το σπορ. Μπήκε σε καθεστώς οικονομικής διαχείρισης μαζί με την Marussia/Manor πέρσι αλλά εμφανίστηκε ξανά στο GP του Αμπου Ντάμπι, ψάχνοντας επενδυτή. Τα περιουσιακά της στοιχεία έχουν βγει στο σφυρί.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top