ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με τέτοια ΤΡΑΓΙΚΑ νούμερα στα ντέρμπι του Β΄ γύρου, κινδυνεύει και η 3η θέση

Με τέτοια ΤΡΑΓΙΚΑ νούμερα στα ντέρμπι του Β΄ γύρου, κινδυνεύει και η 3η θέση

Ολοκλήρωσε με ήττα και απογοητευτική εμφάνιση απέναντι στην Ομόνοια, τις υποχρεώσεις της στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος η ΑΕΛ, η οποία όμως συνολικά, είχε μία πολύ καλή πορεία, αφού τερμάτισε στην 3η θέση με 45 βαθμούς και θα μπορούσε να ήταν ακόμα πιο ψηλά.

Αυτό ουσιαστικά που την… «φρέναρε» στον Β΄ γύρο, ήταν ο τραγικός απολογισμός της στα ντέρμπι, αφού κόντρα στις ομάδες που τερμάτισαν στην πρώτη εξάδα (ΑΠΟΕΛ, Απόλλων, ΑΕΚ, Ομόνοια και Νέα Σαλαμίνα), πήρε μόλις… πέντε βαθμούς, μετρώντας δύο ισοπαλίες, δύο ήττες και μόλις μία νίκη, αυτή απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα, που κακά τα ψέματα, δεν είναι από τις παραδοσιακές δυνάμεις του Α΄ γκρουπ.

Μάλιστα, το ματς απέναντι στους «ερυθρόλευκους», ήταν και το μοναδικό που οι «γαλαζοκίτρινοι» σκόραραν κόντρα σε ομάδα της πρώτης εξάδας!

Αν μάλιστα προσθέσουμε και το αποτέλεσμα του ντέρμπι απέναντι στην Ανόρθωση που έληξε με 0-3 υπέρ της Λεμεσιανής ομάδας, τότε ο απολογισμός γίνεται ακόμα χειρότερος και μόνο καλό οιωνό δεν τον λες, ενόψει της Β΄ φάσης του πρωταθλήματος, όπου η ΑΕΛ όπως και οι υπόλοιπες ομάδες του Α΄ γκρουπ, θα κληθούν να δώσουν δέκα ντέρμπι.

Θυμίζουμε τα αποτελέσματα της ΑΕΛ στα ντέρμπι του Β΄ γύρου:

14η αγωνιστική (23/12/18): ΑΕΛ – Ανόρθωση 0-3

17η αγωνιστική (20/01/19): ΑΕΛ – ΑΠΟΕΛ 0-1

19η αγωνιστική (03/02/19): ΑΕΛ – ΑΕΚ 0-0

20η αγωνιστική (09/02/19): Απόλλων – ΑΕΛ 0-0

21η αγωνιστική (17/02/19): ΑΕΛ – Νέα Σαλαμίνα 3-2

22η αγωνιστική (23/02/19): Ομόνοια – ΑΕΛ 2-0

Εν κατακλείδι, αν η ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο, τότε θα τεθεί σε κίνδυνο ακόμα και η 3η θέση.

Ήδη η ΑΕΚ την πλησίασε στους έξι πόντους και την υποδέχεται στην «Αρένα» στην πρεμιέρα των πλέι-οφ, έχοντας την ευκαιρία να «ψαλιδίσει» και άλλο τη διαφορά και να βάλει ακόμα μεγαλύτερη πίεση στην ΑΕΛ.

Βέβαια, επειδή υπάρχει και «η άλλη όψη του νομίσματος», στον Α΄ γύρο η Λεμεσιανή ομάδα είχε καλύτερες επιδόσεις στα ντέρμπι, κερδίζοντας μάλιστα εκτός έδρας Ανόρθωση και ΑΕΚ, αλλά και στο Τσίρειο την Ομόνοια, ενώ πήρε ισοπαλία από τον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ, έχοντας ηττηθεί μόνο από Απόλλωνα και Νέα Σαλαμίνα. Οπόταν, δεν είναι όλα «μαύρα»… Αρκεί η ΑΕΛ να… συνέλθει άμεσα για να «κλειδώσει» το ευρωπαϊκό εισιτήριο, χωρίς να περιμένει το θεσμό του κυπέλλου (σσ. η 4η θέση εξασφαλίζει ευρωπαϊκό εισιτήριο, αν δεν το κατακτήσει η ομάδα που θα προκριθεί από το ζευγάρι ΕΝΠ-Πάφος).

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μας τα... χαλάει ο καιρός - Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Ζίζυρος, σακκουλλοδρομίες και άλλα 10 παραδοσιακά παιχνίδια του Πάσχα στην Κύπρο - Διατηρούνται αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου

Γρίπη των πτηνών και σε… αγελάδες: Πώς και πότε μεταδίδεται στον άνθρωπο - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Επεισοδιακή νύχτα στη Λεμεσό - Έκαψαν περιπολικό και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει σύστημα καμερών για παράνομη στάθμευση - Οι λεπτομέρειες

Ιωάννα Τούνη: Δείχνει στους ακολούθους της τις εξωτικές διακοπές της - Δείτε φωτογραφίες



«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των ατόμων που χθες βράδυ επιτέθηκαν σε μέλη της Αστυνομίας και προκάλεσαν ζημιές σε περιπολικά, στην περιοχή του Ύψωνα Λεμεσού. Σε δηλώσεις τους ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Λεμεσού Λευτέρης Κυριάκου, ανέφερε ότι έχει συσταθεί κλιμάκιο, το οποίο αξιολογεί τεκμήρια και μαρτυρίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top