ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σύνδεσμος Ανάπτυξης Γης: Το 2019 περισσότεροι Κύπριοι θα θέλουν να αγοράσουν κατοικία

Σύνδεσμος Ανάπτυξης Γης: Το 2019 περισσότεροι Κύπριοι θα θέλουν να αγοράσουν κατοικία

Στην εκτίμηση ότι οι πωλήσεις ακινήτων για το 2019 αναμένεται να κινηθούν στα ίδια επίπεδα με το 2018 προέβη ο αντιπρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών και Πρόεδρος της ΕΤΑΠ Πάφου Γιώργος Μάης , προσθέτοντας πως όσον αφορά την ζήτηση για αγορά κατοικίας από Κύπριους αναμένεται να κινηθεί αυξητικά.

 

Ο κ. Μάης εκτίμησε  με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ πως ο τομέας των ακινήτων έχει κινηθεί σχετικά καλύτερα το 2018 σε σύγκριση με το 2017, σημειώνοντας πως η  Πάφος παρουσίασε μία αύξηση της τάξεως του 5%, ως προς τον αριθμό των μονάδων που έχουν πωληθεί, έναντι 6% Παγκύπρια.

 
Ερωτηθείς σχετικά επεσήμανε πως η μείωση της ζήτησης από Κινέζους και Ρώσους υπηκόους έχει σίγουρα επηρεάσει αρνητικά τον τομέα των ακινήτων. Αυτή η απώλεια ωστόσο σημείωσε, έχει καλυφθεί σε μεγάλο βαθμό από την αύξηση της ζήτησης ακινήτων από υπηκόους τρίτων χωρών όπως του Ισραήλ, Λίβανου και άλλων Αραβικών και Ασιατικών χωρών.
 
 Σε σχέση με τα σκήπτρα στις πωλήσεις ακινήτων όσον αφορά τον αριθμό πωληθέντων μονάδων για το 2018 τα κατέχει η Πάφος, όπως είπε,  αλλά όσον αφορά τις αξίες των πωληθέντων τα κατέχει η Λεμεσός.

Διαβάστε περισσότερα στο BusinessNews

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top