ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ήγγικεν η ώρα - Στο ίδιο τραπέζι ξανά Αναστασιάδης και Ακιντζί

Ήγγικεν η ώρα - Στο ίδιο τραπέζι ξανά Αναστασιάδης και Ακιντζί

Πραγματοποιείται στις 10.30 το πρωί της Τρίτης (26/2) άτυπη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί.

Τη συνάντηση των δυο ηγετών θα φιλοξενήσει στην οικία της, στην υπό τον έλεγχο των Ηνωμένων Εθνών περιοχή του παλιού Αεροδρομίου Λευκωσίας, η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

Την ίδια ώρα είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα συνάντηση της Ειδικής Απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ, με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Γιώργο Κατρούγκαλο.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, έχει δηλώσει στο ΚΥΠΕ πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προσέρχεται με καλή διάθεση στη συνάντησή του με τον Μουσταφά Ακιντζί, προκειμένου να συνομολογηθούν οι όροι αναφοράς και οτιδήποτε σχετίζεται με αυτό το ζήτημα.

Σημείωσε παράλληλα ότι για να υπάρξει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό θα πρέπει να γίνουν αποδεκτές και οι έξι παράμετροι του Πλαισίου του ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Ο κ. Προδρόμου επεσήμανε πως δεν υπάρχει ημερήσια διάταξη για τη σημερινή άτυπη συνάντηση, καθώς δεν πρόκειται για διαπραγμάτευση, ενώ υπογράμμισε πως "εάν υπάρχει πολιτική βούληση, κυρίως από την Τουρκία, θα προχωρήσει και η διαδικασία για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων".

Σημειώνεται πως η κ. Σπέχαρ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τους δυο ηγέτες στο πλαίσιο της προετοιμασίας της σημερινής συνάντησης. Ο εκπρόσωπος Τύπου των ΗΕ στην Κύπρο, Αλίμ Σιντίκ, δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως η κ. Σπέχαρ προσβλέπει να φιλοξενήσει τους δυο ηγέτες.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top