ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στα ημιτελικά του τουρνουά στο Ντουμπάι ο Τσιτσιπάς και… μία νίκη μακριά από το Top 10! (ΒΙΝΤΕΟ)

Στα ημιτελικά του τουρνουά στο Ντουμπάι ο Τσιτσιπάς και… μία νίκη μακριά από το Top 10! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεπέρασε με… ιδρώτα το εμπόδιο του Χούμπερτ Χουρκάτς στο Ντουμπάι και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Ο 20χρονος τενίστας πήρε τη νίκη με 7-6(4), 6-7(1), 6-1 σε βάρος του 22χρονου Πολωνού (Νο.77) και θέλει άλλη μια για να κάνει την πρώτη του είσοδο στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης!

Ακόμα, όμως, και αν δεν τα καταφέρει αύριο, θα απέχει μόλις 40 βαθμούς από τον Μάριν Τσίλιτς (Νο.10).

Ο Στέφανος τρέχει ένα σερί 7-0 στο tour, αλλά απέναντί του αύριο (15.00) θα βρει έναν παίκτη που έχει κερδίσει τους οκτώ τελευταίους αγώνες του: τον υπερφορμαρισμένο Γκαέλ Μονφίς, Νο.23 στον κόσμο.

Ο χαρισματικός Γάλλος επικράτησε πολύ δύσκολα του Λετονού Ρικάρντας Μπεράνκις με 6-1, 6-7(3), 6-2, συνεχίζοντας την εξαιρετική φετινή πορεία του.

Ο Τσιτσιπάς παίζει για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα στο tour και σήμερα υπήρξαν κάποια σημάδια κούρασης, τα οποία ελπίζουμε να μην του ξαναεμφανιστούν αύριο! Το ματς με τον Χουρκάτς, πάντως, κράτησε 2 ώρες και 20 λεπτά.

Και θα μπορούσε να κρατήσει πολύ λιγότερο αν ο Στέφανος, μετά το δύσκολο 1-0 στο τάι μπρέικ, κρατούσε το σερβίς του στο 5-4 του δεύτερου σετ, όταν ετοιμαζόταν να καθαρίσει τη νίκη, όμως ο Πολωνός πήρε το μπρέικ πίσω.

Στη συνέχεια, μάλιστα, ύστερα από ένα χαμένο σετ πόιντ στο 5-6, έκανε εκπληκτική εμφάνιση στο τάι μπρέικ και έδωσε νέο ενδιαφέρον στον αγώνα. «Αγκάθι» για τον Στέφανο ήταν το χαμηλό ποσοστό στο δεύτερο σερβίς (5/14, 36%).

Το τρίτο σετ, ωστόσο, ήταν ρεσιτάλ του Τσιτσιπά! Ο Έλληνας πρωταθλητής δεν πτοήθηκε ούτε από το χαμένο σετ, ούτε από την κούραση και πέρασε μπροστά με 5-0.

Πλέον ο αγώνας δεν θα γυρνούσε με τίποτα και το μόνο που κατάφερε ο Χουρκάτς ήταν να πάρει το… γκέιμ της τιμής.

Ο νεαρός τενίστας, πάντως, ήταν εξαιρετικός και σίγουρα θα δούμε πολλά από εκείνον στο μέλλον. Για την ώρα, θα κερδίσει δέκα θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη και θα ανεβεί στο Νο.67.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κόντρα στον Χουρκάτς ο Στέφανος μετράει τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες.

Κόντρα στον Μονφίς, όμως, το head to head είναι 1-1, με τον Γάλλο να παίρνει τη νίκη πριν από λίγες μέρες στα προημιτελικά της Σόφιας.

Θα είναι ο τρίτος φετινός ημιτελικός (Μελβούρνη, Μασσαλία, Ντουμπάι) για τον Τσιτσιπά, που φέτος έχει ρεκόρ 14-4. Απίστευτος!

Ούτε ο Μονφίς, βέβαια, τα πάει… άσχημα, καθώς έχει 12 νίκες σε 14 αγώνες.

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top