ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ- ΘΑΝΑΤΟΣ ΒΡΕΦΟΥΣ: «Πρώτη φορά τόσο επιθετικός ο ιός RSV»- Δεύτερος μετά την Γρίπη

ΚΥΠΡΟΣ- ΘΑΝΑΤΟΣ ΒΡΕΦΟΥΣ: «Πρώτη φορά τόσο επιθετικός ο ιός RSV»- Δεύτερος μετά την Γρίπη

Πρώτη φορά, αντιμετώπισαν τον ιό RSV, σε τέτοια επιθετικοί μορφή οι γιατροί του Μακάρειου Νοσοκομείου, αφού μέσα σε μερικές ώρες παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση, με αποτέλεσμα τον θάνατο του 13 μηνών βρέφους το μεσημέρι της Πέμπτης (28/2).

Πρόκειται για το πρώτο θανατηφόρο κρούσμα του ιού RSV ή Αναπνευστικός Συγκυτιακός Ιός, όπως είναι το πλήρες, ελληνοποιημένο όνομά του, στην Κύπρο όπως αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Omega.

Μιλώντας στο Omega την Παρασκευή (1/03) ο Διευθυντής της παιδιατρικής κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου, Δρ. Αβραάμ Ηλία, ανέφερε ότι ο ιός RSV, συναντάται πολύ συχνά στις παιδιατρικές κλινικές, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για τον δεύτερο ιό μετά την την γρίπη που προσβάλει παιδιά.

Όσον αφορά την περίπτωση του 13μηνου βρέφους, ο κ. Ηλία εξήγησε ότι είχε παρουσιάσει ραγδαία επιδείνωση, μετά τις 14:00 της Τετάρτης που εισήχθη στο Μακάρειο με πυρετό και αναπνευστική δυσχέρεια.

Στη συνέχεια η κατάσταση του άτυχου βρέφους παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση, σύμφωνα με τον κ. Ηλία, αφού παρουσιάστηκε βαριά πνευμονία, ενώ προσεβλήθη και το κυκλοφοριακό σύστημα και η καρδιά.

Όπως εξήγησε ο Διευθυντής παιδιατρικής κλινικής Μακάρειου Νοσοκομείου, χωρηγήθηκαν ισχυρά αντιβιοτικά, αλλά για τον συγκεκριμένο ιό δεν υπάρχει αντιβίωση και η αντιμετώπιση του γίνεται με θεραπευτική υποστήριξη.

Ακόμη, ο κ. Ηλία είπε ότι εξετάστηκε και το ενδεχόμενο να είχε προσβληθεί και από Γρίπη Α, κάτι όμως που όπως συμπλήρωσε δεν φαίνεται να συνδέεται.

Πάντως η ραγδαία επιδείνωση που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του βρέφους, οδήγησε τους ίδιους τους ιατρούς να ζητήσουν ιατροδικαστική εξέταση, ενώ παρόλο που το παιδί δεν είχε βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό, διερευνάτε το ενδεχόμενο άλλων επιβαρυντικών παραγόντων, σύμφωνα με τον κ. Ηλία.

Επιμέλεια Χρ. Ζήνωνος

*Φωτογραφία αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top