ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Brexit: Στον αέρα 10.500 Κύπριοι φοιτητές - Πολλά τα ερωτηματικά

Brexit: Στον αέρα 10.500 Κύπριοι φοιτητές - Πολλά τα ερωτηματικά

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας σε νέα έκτακτη συνεδρία της, την Παρασκευή συζήτησε τα δύο νομοθετήματα που θα οδηγήσει στην Ολομέλεια της Βουλής προς ψήφιση, την ερχόμενη Παρασκευή προκειμένου να καταστήσει νόμιμες τις συμφωνίες μεταξύ κυπριακών και βρετανικών πανεπιστημίων καθώς θα καταστούν έκνομες στην περίπτωση του Brexit.

Πρόκειται για δύο τροποποιήσεις στην κείμενη νομοθεσία, του Φορέα Διασφάλισης της Ποιότητας Τριτοβάθμιων Ιδρυμάτων και το δεύτερο τη νομοθεσία της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Κύπρο.
 
Τα δύο νομοθετήματα επεξεργάζεται η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας, υπό το προσωπικό ενδιαφέρον του Προέδρου της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη. Ρευστό και άγνωστο παραμένει για τη Βουλή το τοπίο σε ό,τι αφορά τις ενδεχόμενες επιπτώσεις από την όποιου είδους έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ για τους 10.500 Κύπριους φοιτητές που φοιτούν στη χώρα, ενώ ερωτηματικά προκύπτουν και για τα ευρωπαϊκά προγράμματα κινητικότητας.
 
Στη συνεδρία της Επιτροπής στην παρουσία εκπροσώπων του Υπουργείου Παιδείας, της Νομικής Υπηρεσίας και των Πανεπιστημίων συζητήθηκαν τα άρθρα των νόμων που πρέπει να τροποποιηθούν και το λεκτικό αυτών.
 
Σε δηλώσεις μετά τη συνεδρία ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κυριάκος Χατζηγιάννης ανέφερε, πως η Βουλή και η αρμόδια Επιτροπή θέλει να διασφαλίσει απόλυτα τη σωστή διαχείριση των όποιων κινδύνων προκύπτουν για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, μέσα από το Brexit ανεξάρτητα από τη μορφή του.
 
Σημείωσε πως η Επιτροπή θα μελετήσει όλες τις παραμέτρους της εξόδου της Βρετανίας και μετά την 3η συνεχόμενη έκτακτη συνεδρία της, θα συνεχίσει τη συζήτηση και στην τακτική συνεδρία της, την Τετάρτη, στην οποία προσκλήθηκαν να παραστούν και εκπρόσωποι των φοιτητών.
 
Πάμε πρόσω ολοταχώς για νομοθετική ρύθμιση την ερχομένη εβδομάδα ώστε να προλάβουμε τις συνέπειες που δυνατόν να υπάρξουν σε σχέση με τις συμφωνίες Πανεπιστημίων της Κύπρου με Πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου, συνέχισε τονίζοντας ότι στόχος είναι αυτές οι συμφωνίες να διασφαλιστούν απόλυτα.

Διαβάστε περισσότερα στο BusinessNews

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top