ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απαντά ο Σιζόπουλος στο ΕΛΑΜ: «Δημιουργήσαμε ομάδα εφοδιασμού του 281 Τάγματος Πεζικού»

Απαντά ο Σιζόπουλος στο ΕΛΑΜ: «Δημιουργήσαμε ομάδα εφοδιασμού του 281 Τάγματος Πεζικού»

Συνέντευξη Τύπου στη Βουλή πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας 18/03 ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, απαντώντας στα όσα ανέφερε ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ, το βράδυ της Παρασκευής 15/03.

Επιμέλεια: Μιχάλης Μενελάου

Συγκεκριμένα, ο κύριος Σιζόπουλος ανέφερε πως οι απειλές που ξεστόμισε ο κύριος Χρίστου θα διερευνηθεί κατά πόσον ξεφεύγουν από το νομικό πλαίσιο.

Κληθείς να απαντήσει ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, κατά προκύπτουν ποινικά αδικήματα, ο κύριος Σιζόπουλος είπε πως απευθύνθηκε στα «στα συντεταγμένα όργανα της πολιτείας που έχουν καθήκον και ευθύνη, αυτές τις απειλές να τις διερευνήσουν».

Παράλληλα ο κύριος Σιζόπουλος, διερωτήθηκε «τι εννοούν όταν λένε για πολιτική πρακτική» και πώς θα απαντήσουν με «στρατιωτικούς όρους» και «ανορθόδοξο πολικό πόλεμο».

«Θα εφαρμόσουν τις ίδιες πρακτικές με αυτές της Χρυσής Αυγής;», αναρωτήθηκε ο Μαρίνος Σιζόπουλος.

Μιλώντας για το θέμα της μη-υπηρέτησης της στρατιωτικής θητείας του κυρίου Χρίστου, ο κύριος Σιζόπουλος διερωτήθηκε πώς γίνεται να μην μπορεί να υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ, λόγω προβλήματος υγείας του, αλλά να είναι σωματοφύλακας του Μιχαλολιάκου, κάτι που όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, προέβλεπε την «σπουδή» σε ανάλογη σχολή.

Απαντώντας στα όσα τον ερώτησε ο κύριος Χρίστου, κατά την ομιλία του στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξένια κατά την παρουσίαση των υποψηφίων του ΕΛΑΜ για τις Ευρωεκλογές την Παρασκευή 15/03, ο κύριος Σιζόπουλος είπε πως το 1974 ήταν μαθητής Λυκείου και δεν μπορούσε να στρατευτεί λόγω της ηλικίας του.

Όμως, όπως ανέφερε οργάνωσε ομάδα εφοδιασμού μαζί με συνομήλικούς του, οι οποίοι εφοδίαζαν το 281 Τάγμα Πεζικού.

Όσον αφορά το ερώτημα του κυρίου Χρίστου, για το τί έπραξε ως Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο κύριος Σιζόπουλος παρέπεμψε τον Πρόεδρου ΕΛΑΜ, στο ΓΕΕΦ και το Υπουργείο Άμυνας για να του λύσουν την απορία.

Παράλληλα ο κύριος Σιζόπουλος, διερωτήθηκε γιατί δεν ζήτησε ο κύριος Χρίστου να είναι μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας, ενώ ανέφερε πως δεν πηγαίνει στις Επιτροπές ούτε ως παρατηρητής.

«Όσο καιρό είμαι Πρόεδρος της Επιτροπής, δεν παρέστη ούτε και σε μια συνεδρία», είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Σιζόπουλος.

«Τον δικαιολογώ γιατί πάντα θέλαμε να αποτρέψουμε τη φυγοστρατία» είπε ο κύριος Σιζόπουλος, καθώς οι προτάσεις του κυρίου Χρίστου «θα ήταν πως να βοηθήσουμε την φυγοστρατία και όχι πως να την αποφύγουμε», ανέφερε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Επίθεση ΔΗΚΟ – ΕΔΕΚ σε ΕΛΑΜ: «Βιτρίνα του ψευδοπατριωτισμού…»

Κληθείς να σχολιάσει τα περί «ιατρικού απορρήτου» ο κύριος Σιζόπουλος, εξήγησε πως αυτά δημοσιοποιήθηκαν από ιστοσελίδες και εφημερίδες, ενώ απλά ζητήθηκαν διευκρινήσεις για τους λόγους που απέτρεψαν τα στελέχη του ΕΛΑΜ από το να υπηρετήσουν τη στρατιωτική τους θητεία.

Τέλος ο κύριος Σιζόπουλος έκανε λόγο για «συγκεκριμένη σκοπιμότητα» ενόψει εκλογών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top