ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ- ΛΕΜΕΣΟΣ: Θανατώνουν σκυλιά με απαγορευμένο φυτοφάρμακο από κατεχόμενα- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ- ΛΕΜΕΣΟΣ: Θανατώνουν σκυλιά με απαγορευμένο φυτοφάρμακο από κατεχόμενα- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Καταγγελία στο ThemaOnline για περιστατικό δηλητηρίασης σκύλου, το βράδυ της Δευτέρας (18/03), στο χωριό Ασγάτα Λεμεσού. Σύμφωνα με τα όσα μας αναφέρθηκαν επώνυμα, άγνωστοι τοποθέτησαν απαγορευμένο φυτοφάρμακο, που προέρχεται από τα κατεχόμενα, έξω από γειτονικό σπίτι με αποτέλεσμα τον θάνατο σκύλου. 

Της Μαρίας Χαραλάμπους

Σύμφωνα με την κα Ελένη, ιδιοκτήτρια σκύλου και κατοίκου στο χωριό Ασγάτα, όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Δευτέρας (18/03), όταν ο σύζυγός της πήρε το σκυλάκι τους την καθημερινή του βόλτα μόλις 100 μέτρα πιο κάτω από την οικία τους.

Στην επιστροφή ο σκύλος ξαφνικά άρχισε να παρουσιάζει παράξενη συμπεριφορά, ενώ έβγαζε από το στόμα του αφρούς και διάφορα υπολείμματα κόκκινου χρώματος, τα οποία αρχικά πίστευαν ότι επρόκειτο για αίμα, κάτι που στην συνέχεια αποδείχθηκε λάθος.

Την επόμενη ημέρα, όπως μας αναφέρθηκε από την κα.Ελένη, η ίδια και ο σύζυγός της περπάτησαν την ίδια διαδρομή την οποία το προηγούμενο βράδυ αποτέλεσε την τελευταία βόλτα του σκύλου, εντοπίζοντας έξω από ένα γειτονικό σπίτι, πλάι από σκυβαλοδοχείο ένα μπολ το οποίο περιείχε κρέας ανακατεμένο με κάποιου είδους ερυθρής ουσίας (οι ιδιοκτήτες αντιλήφθηκαν ότι ο σκύλος δεν έβγαζε από το στόμα του αίμα, αλλά κομματάκια κρέατος με το εν λόγω κόκκινο χημικό υλικό).

Αμέσως οι ιδιοκτήτες παρέλαβαν το εν λόγω μπολ και προχώρησαν σε επικοινωνία με όλες τις αρμόδιες αρχές όπως την αστυνομική διεύθυνση της περιοχής και με την Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας.

Όπως ενημέρωσαν τους ιδιοκτήτες από την Υπηρεσία Θήρας, το εν λόγω χημικό υλικό αφορά το γνωστό απαγορευμένο φυτοφάρμακο furadan, το οποίο προέρχεται από τα κατεχόμενα, ενώ πριν από λίγες μέρες βρέθηκε και στην διπλανή περιοχή της Καλαβασούς.

Σύμφωνα επίσης με την κα.Ελένη, πολλές ήταν οι φορές που βρέθηκαν σκυλάκια δηλητηριασμένα στο εν λόγω χωριό, ενώ επιθυμία της είναι εκτός από το να βρεθούν οι ένοχοι και να τιμωρηθούν αναλόγως, οι ιδιοκτήτες σκύλων να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί κυρίως στις κοντινές περιοχές.

Μετά από επικοινωνία που είχαμε την αστυνομική διεύθυνση της περιοχής, μας έχουν επιβεβαιώσει ότι η εν λόγω υπόθεση βρίσκεται υπό διερεύνηση μετά από σχετική καταγγελία στον σταθμό. 

Να σημειώσουμε ότι το εν λόγω φυτοφάρμακο furadan, αποτελεί το πιο τοξικό φυτοφάρμακο που κυκλοφορεί, ενώ η χρήση του απαγορεύθηκε από το 2009. Δεν έχει μυρωδιά και γεύση γι αυτό μπορεί να αναμειχθεί εύκολα σε κάποιου είδους τροφής, όπως και στην πιο πάνω περίπτωση. Να αναφερθεί επίσης ότι είναι αρκετά γρήγορο και δραστικό αφού μπορεί να σκοτώσει το ζώο μέσα σε λίγα λεπτά.


Εν τέλει όσον αφορά την Κύπρο, το εν λόγω απαγορευμένο φυτοφάρμακο είναι γνωστό πως προέρχεται από τα κατεχόμενα, ενώ πολλά είναι τα περιστατικά δηλητηρίασης ζώων με το εξής φυτομάρμακο.

Φωτογραφία από το μπολ με το φυτοφάρμακο που βρέθηκε στην περιοχή:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Πρωτοτυπία ΔΗΠΑ για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων  για τις ευρωεκλογές

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ λέει πως εξαπέλυσε επίθεση με δεκάδες ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ



Τεράστιο ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση: Οι κρατήσεις, το πρόγραμμα και οι τιμές - Αναμένεται να επεκταθεί;

Τεράστιο ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση: Οι κρατήσεις, το πρόγραμμα και οι τιμές - Αναμένεται να επεκταθεί;

Σηκώνει άγκυρα στις 29 Μαΐου το επιβατικό οχηματαγωγό Daleela για το πρώτο δρομολόγιο της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης με τον Πειραιά για τη νέα σεζόν και όπως όλα δείχνουν το ενδιαφέρον φέτος είναι αρκετά αυξημένο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top