ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Ο Δάσκαλος άρπαξε βίαια το γιό μου και τον έσερνε σε όλο το διάδρομο» Καταγγελία στο ToThemaonline

«Ο Δάσκαλος άρπαξε βίαια το γιό μου και τον έσερνε σε όλο το διάδρομο»  Καταγγελία στο ToThemaonline

Τη βίαιη συμπεριφορά του δασκάλου απέναντι στον 11χρονο γιο του καταγγέλλει στην ιστοσελίδα μας πατέρας τρίδυμων παιδιών από τη Λευκωσία.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του πατέρα το περιστατικό έλαβε χώρα την περασμένη Πέμπτη σε Δημοτικό σχολείο της Λευκωσίας.

Κατά την διάρκεια του σχολικού διαλείμματος και ενώ τα παιδιά της έκτης τάξης δημοτικού έπαιζαν ποδόσφαιρο, ύστερα από ένταση που προηγήθηκε μεταξύ τους, μια από τις δασκάλες που επιτηρούσαν τους μαθητές, άρπαξε την μπάλα και τους απαγόρευσε στην ουσία να  συνεχίσουν το παιχνίδι τους.

Αμέσως όλα τα παιδιά άρχισαν να διαμαρτύρονται έντονα, με αποτέλεσμα ο δάσκαλος του 11χρονου, να παρέμβει για να τους επαναφέρει στην τάξη.

Σύμφωνα με τον ισχυρισμό του πατέρα ο ένας εκ των τριών γιών του δεν είχε καμία σχέση με το όλο περιστατικό.Παρόλα αυτά ο δάσκαλος άρπαξε τον 11χρονο από τις μασχάλες και τον έσερνε σε όλο τον διάδρομο, ενώ στη συνέχεια τον έβαλε στην βιβλιοθήκη του σχολείου και τον ακινητοποίησε.

Η δασκάλα από την άλλη κρατούσε το πόμολο της πόρτας για να μην μπορεί να εισέλθει κάποιος άλλος στην αίθουσα.  

Επίσης ο πατέρας του 11χρονου καταγγέλλει και την αντίδραση της Διευθύντριας του σχολείου, ή οποία μετά το περιστατικό ευχαρίστησε τον δάσκαλο για την πράξη του.

Την επόμενη μέρα ο πατέρας πήγε στο σχολείο και συναντήθηκε με την Διευθύντρια για να ζητήσει το λόγο της δυσμενούς μεταχείρισης των παιδιών του από τον συγκεκριμένο εκπαιδευτικό.

Αποτέλεσμα της συνάντησης ήταν να του συζήσει να αποχωρήσει από το γραφείο της, στην παρουσία και της Επιθεωρήτριας του Υπουργείου Παιδείας.

Παρά το γεγονός πως ο πατέρας φαίνεται να παραδέχεται ότι όντος τα τρίδυμα αγοράκια του είναι λίγο ζωηρά, δεν αποδέχεται το γεγονός ότι ο δάσκαλος αντέδρασε με βίαιο τρόπο εναντίον του παιδιού του.

Ο πατέρας δεν έμεινε μέχρι εκεί, αφού επισκέφθηκε και το Υπουργείο Παιδείας, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει νομικές διαδικασίες εναντίον της διεύθυνσης του σχολείου και του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού.

Η ιστοσελίδα μας επικοινώνησε και με τον Σύνδεσμο Γονέων του Σχολείου και μίλησε με τον Πρόεδρο, όπου μας παρέθεσε τoν δικό τους ισχυρισμό.

Ο σύνδεσμος γονέων παρακάθισε σε συνεδρία χθες βράδυ μετά και την καταγγελία του πατέρα, προκειμένου τα μέλη του να λάβουν αποφάσεις επί του θέματος.

Ο ισχυρισμός του Συνδέσμου είναι ότι η κατηγορία για ξυλοδαρμό δεν ισχύει, αφού ο δάσκαλος προσπαθούσε να εξομαλύνει την ένταση που υπήρχε και για αυτό το λόγο τον μετέφερε στην βιβλιοθήκη του σχολείου.

Παράλληλα μας υπέδειξε την πρόθεση του Συνδέσμου Γονέων να λάβει μέτρα για την παροχή βοήθειας σε θέματα συμπεριφοράς μαθητών, με τη μέθοδο της αγοράς υπηρεσιών από ειδικούς ψυχολόγους, οι οποίοι θα λειτουργούν σε ιδιωματικά εργαστήρια στο σχολείο.   

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top