ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαιρετίζει την απόφαση των φαρμακοποιών να ενταχθούν στο ΓεΣΥ η ΠΟΣΠΦ

Χαιρετίζει την απόφαση των φαρμακοποιών να ενταχθούν στο ΓεΣΥ η ΠΟΣΠΦ

Η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων (ΠΟΣΠΦ) χαιρετίζει με ιδιαίτερη ικανοποίηση την απόφαση του Παγκύπριου Φαρμακευτικού Συλλόγου για ένταξη των ιδιωτικών φαρμακείων στο ΓεΣΥ.

Αναμένεται, σημειώνεται, και από τους άλλους εμπλεκόμενους, εισαγωγείς φαρμάκων, φαρμακοβιομηχανίες καθώς και εκπροσώπους των κλινικών εργαστηρίων/ διαγνωστικών κέντρων ότι θα συμπορευθούν, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας και την επιτυχή εφαρμογή του γενικού συστήματος υγείας.

Είναι γεγονός, αναφέρεται, ότι οι ασθενείς περίμεναν με αγωνία την απόφαση αυτή, δεδομένου ότι τα φαρμακεία αποτελούν έναν από τους πιο κομβικούς και σημαντικούς πυλώνες της μεταρρύθμισης.

«Το οργανωμένο κίνημα των ασθενών υπογραμμίζει τη σημαντικότητα αυτής της απόφασης, αφού με την ένταξη των ιδιωτικών φαρμακείων στο ΓεΣΥ, πλέον τερματίζεται η περιττή ταλαιπωρία των ασθενών και η δίχως τέλος αναμονή η οποία παρατηρείτο στα κρατικά φαρμακεία. Η απόφαση του Παγκύπριου Φαρμακευτικού Συλλόγου ανακουφίζει σημαντικά τους ασθενείς και ειδικότερα τους χρόνιους πάσχοντες οι οποίοι θα εξυπηρετούνται και θα εξασφαλίζουν άμεσα τη φαρμακευτική τους αγωγή από το φαρμακείο της γειτονιάς. Οι οργανωμένοι ασθενείς αναμένουν επίσης την ενίσχυση του ρόλου του φαρμακοποιού, έτσι ώστε να αποτελεί το σύμβουλο του ασθενούς σε θέματα πρόληψης, πληροφόρησης και ασφάλειας», προστίθεται.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Κυβερνητικές Εξετάσεις: Αυτές είναι οι ημερομηνίες για το 2024 - Μέχρι πότε μπορείς να υποβάλεις αίτηση;

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Τον σταμάτησαν για έλεγχο και τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι - Χειροπέδες σε 35χρονο



Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 8:30 το πρωί η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου, στον Γενικό Έφορο Εκλογών, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top