ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΚΑ Πάφου: Άμεση αποζημίωση των πληγέντων από τη χαλαζόπτωση

ΕΚΑ Πάφου: Άμεση αποζημίωση των πληγέντων από τη χαλαζόπτωση

Την Τετάρτη 27/03 για ακόμη μία φορά ακραία καιρικά φαινόμενα κτυπούν την Πάφο με έντονες βροχοπτώσεις και σφοδρή χαλαζόπτωση όπως συνέβη πριν λίγες μέρες, στην περιοχή της δυτικής Πάφου, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΚΑ Πάφου, προσθέτοντας πως οι πληγέντες πρέπει άμεσα να αποζημιωθούν.

Αυτό, εκτιμά η Ένωση Κυπρίων Αγροτών Πάφου, έχει ως αποτέλεσμα πολλές αν όχι όλες οι καλλιέργειες να επηρεαστούν σε τεράστιο βαθμό. Επισημαίνει πως αν τα αρμόδια τμήματα δεν επιληφθούν άμεσα των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν, «τότε ο αγροτικός κόσμος για ακόμη μία φορά θα πρέπει να πληρώσει τα σπασμένα».

Οι προσπάθειες που καταβάλουν οι αγρότες μας νυχθημερόν, για να μπορούμε να έχουμε στο τραπέζι μας φρέσκα κυπριακά φρούτα και λαχανικά, χαρακτηρίζονται ως υπεράνθρωπες, καθώς προσπαθούν να σώσουν την εσοδεία τους όχι μόνο από τις ασθένειες αλλά και από τις ατελείωτες κακοκαιρίες που πλήττουν την επαρχία της Πάφου κατά την φετινή χρονιά, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Η Ένωση Κυπρίων Αγροτών προγραμματίζει, όπως αναφέρει περιοδείες με το πέρας των καιρικών φαινομένων, έτσι ώστε να καταγραφούν τα προβλήματα και να ασκηθούν οι απαραίτητες πιέσεις στους αρμόδιους φορείς.

Καλεί παράλληλα, τα αρμόδια τμήματα ( ΟΓΑ, Τμήμα Γεωργίας) να ακολουθήσουν την ίδια τακτική για καταγραφή των ζημιών έτσι ώστε να δοθεί άμεσα οικονομική ανάσα και στήριξη στους πληγέντες.

Επιπρόσθετα καλεί τον Οργανισμό Γεωργικής Ασφάλισης και το Τμήμα Γεωργίας να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να δοθούν οι αποζημιώσεις για τον περονόσπορο στους αμπελοκαλλιεργητές που επηρεάστηκαν την περσινή χρονιά, οι οποίοι εδώ και ένα χρόνο περιμένουν, για να μπορέσουν να συνεχίσουν το δύσκολο αυτό επάγγελμα.

Από την πλευρά του το ΑΚΕΛ Πάφου μέσω του βουλευτή του κ. Αντρέα Φακοντή έχει ζητήσει να εγγραφεί το θέμα και στην Επιτροπή Γεωργίας της Βουλής για να συζητηθεί μαζί με άλλα προβλήματα που ταλανίζουν τον αγροτικό κόσμο της επαρχίας μας, καταλήγει η ανακοίνωση, σημειώνοντας πως ο αγροτικός κόσμος επιβάλλεται και πρέπει να στηριχθεί το συντομότερο δυνατόν.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top