ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Επιχειρηματίας κατήγγειλε καφετέρια - Τον δικαίωσε και το δικαστήριο

ΚΥΠΡΟΣ: Επιχειρηματίας κατήγγειλε καφετέρια - Τον δικαίωσε και το δικαστήριο

Πρόστιμο για δύο κάμερες που ήταν εγκατεστημένες στην εξωτερική, πλαϊνή πλευρά του υποστατικού, επιβλήθηκε σε καφετέρια της Λευκωσίας, από την Επίτροπο Προστασίας Δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο» το ποσό που κλήθηκε να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες είναι 500 ευρώ. Ωστόσο, λόγω του ότι προσέφυγαν στο δικαστήριο, επιδιώκοντας ανατροπή της απόφασης της Επιτρόπου, και το αίτημά τους απορρίφθηκε, καλούνται να πληρώσουν και τα δικαστικά έξοδα τα οποία είναι σχεδόν τριπλάσια από το πρόστιμο.  

Η Επίτροπος εξέτασε την περίπτωση της εν λόγω καφετέριας, μετά από σχετικό παράπονο ιδιοκτήτη γειτονικής επιχείρησης.

Όπως προκύπτει από το περιεχόμενο της απόφασης του Δικαστηρίου: «Στην προκείμενη περίπτωση, οι δύο κάμερες κατοπτεύουν χώρους ελεγχόμενους από την επιχείρησή του παραπονούμενου και καταγράφουν κάθε κίνηση και συμπεριφορά των ιδιοκτητών/προσωπικού, των πελατών του, αλλά και των περαστικών για οποιοδήποτε λόγο, χωρίς τη συγκατάθεσή τους, προσβάλλοντας το δικαίωμα της ιδιωτικότητάς τους και παραβιάζοντας τις Αρχές που πρέπει να διέπουν την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων».

«Δεν έχει τεθεί οτιδήποτε από τους αιτητές (σ.σ. από τους διαχειριστές της καφετερίας), το οποίο να δημιουργεί αμφιβολίες ώς προς την ορθότητα και το εύλογο της πιο πάνω κρίσης της Επιτρόπου, κρίνοντας ότι η Επίτροπος ενήργησε εντός των εξουσιών που της παρέχονται και η απόφασή της κρίθηκε ως εύλογα επιτρεπτή και καθόλα νόμιμη», κατέληξε το Δικαστήριο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top