ΚΥΠΡΟΣ - ΔΗΜΟΣΙΟ: Το τεράστιο ποσό που πρέπει να καταβάλει η Κυβέρνηση μετά την απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου

ΚΥΠΡΟΣ - ΔΗΜΟΣΙΟ: Το τεράστιο ποσό που πρέπει να καταβάλει η Κυβέρνηση μετά την απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου

Ως δημοσιονομική «βόμβα» χαρακτηρίζεται η απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου που έκρινε ως αντισυνταγματικές τις νομοθεσίες που επέβαλαν το πάγωμα των προσαυξήσεων, την εισφορά 3% στο σχέδιο συντάξεων και στην μείωση απολαβών των δημοσίων υπαλλήλων. 

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο» στο Υπουργείο Οικονομικών υπολογίζουν ότι το κόστος της απόφασης για κάθε χρόνο «αγγίζει» τα 300 εκατομμύρια ευρώ.

Αν δοθούν αναδρομικά, το κόστος φτάνει στα 1,8 δις για την περίοδο 2013-2018 και 300 εκατομμύρια για κάθε επόμενο χρόνο, από το 2019.

Το ακριβές κόστος ωστόσο, θα μπορεί να προσδιοριστεί όταν μελετηθεί η απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου, αφού αιωρείται το ερώτημα εάν καλύπτου όλους αναδρομικά ή μόνο όσους συμμετείχαν στην ομαδική προσφυγή.

Σημειώνεται ότι ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, την Παρασκευή (29/3) δήλωσε ότι η Κυβέρνηση έχει ήδη έρθει σε συνεννόηση με τον Γενικό Εισαγγελέα για να εξεταστεί η κατάθεση έφεσης και αίτησης για υιοθέτηση συντηρητικών μέτρων μέχρι την εκδίκασή της. 

Θυμίζουμε ότι, η Δημοκρατία έχει περιθώριο 42 ημερών να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Με βήματα γιαβάς-γιαβάς οδεύουμε προς την επόμενη Γενεύη

Κυπριακό: Με βήματα γιαβάς-γιαβάς οδεύουμε προς την επόμενη Γενεύη

Η φράση του Προέδρου Χριστοδουλίδη, αμέσως μετά τη χθεσινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον κατοχικό ηγέτη, ότι δηλαδή «δεν ήταν το αποτέλεσμα που περίμενα. Η προσέγγιση γιαβάς-γιαβάς στο κυπριακό δεν αποδίδει», περικλείει αυτό το οποίο γνωρίζουμε ήδη. Ότι δηλαδή στόχος του Ερσίν Τατάρ, είναι το ροκάνισμα του χρόνου, μέχρι την επόμενη διάσκεψη της Γενεύης, που εκεί πλέον, τα πράγματα δεν προδιαγράφονται ευοίωνα, σε ότι αφορά το αποτέλεσμα.