ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Καθάρισε« η Μπαρτσελόνα, «σάρωσε» η Μπάγερν – Όλη η Ευρώπη στο… πιάτο σας

«Καθάρισε« η Μπαρτσελόνα, «σάρωσε» η Μπάγερν – Όλη η Ευρώπη στο… πιάτο σας

Το SDNA κάνει την αγωνιστική ανασκόπηση του Σαββατοκύριακου στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και παρουσιάζει την εικόνα στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Η Μπαρτσελόνα έκανε ίσως το πιο μεγάλο βήμα για την (μαθηματική) κατάκτηση του τίτλου στην Πριμέρα Ντιβιζιόν μετά τη νίκη της επί της Ατλέτικο Μαδρίτης. Επιβλητική ήταν η Μπάγερν που διέλυσε με 5-0 τη Ντόρτμουντ και πήρε προβάδισμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στη Γερμανία.

Πρέμιερ Λιγκ 

Στην κορυφή της βαθμολογίας στην Αγγλία επέστρεψε η Λίβερπουλ μετά την εκτός έδρας νίκη επί της Σαουθάμπτον. Ναι, αλλά… Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έχει 82 βαθμούς έναντι της Μάντσεστερ Σίτι που έχει 80 βαθμούς, αλλά και ένα παιχνίδι λιγότερο. Μεγάλη μάχη, όμως, γίνεται και για τις άλλες δύο θέσεις της πρώτης τετράδας που δίνουν το εισιτήριο για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ την επόμενη σεζόν. Η Τότεναμ έχει 64 βαθμούς, Άρσεναλ και Τσέλσι από 63 και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 61. Δηλαδή, τέσσερις ομάδες για δύο θέσεις.

Πριμέρα Ντιβιζιόν

Μετά το 2-0 επό της Ατλέτικο, η Μπαρτσελόνα διεύρυνε ξανά το προβάδισμά της στην Ισπανία. Και μπορεί ο Ερνέστο Βαλβέρδε να τόνισε πως τίποτα δεν έχει τελειώσει και όντως μαθηματικά ο τίτλος δεν έχει κριθεί, αλλά μοιάζει απίθανο για την ομάδα του Ντιέγο Σιμεόνε να καταφέρει να καλύψει τη διαφορά των 11 βαθμών που τους χωρίζουν. Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι πάντα στην τρίτη θέση, με 60 βαθμούς, και η Χετάφε στην τέταρτη, με 50 βαθμούς, αλλά με τη Σεβίλλη να την έχει πλησιάσει πια (49) και τη Βαλένθια, που έχει 46 βαθμούς να συνεχίζει τον αγώνα της για να μπει στην τετράδα.

Μπούντεσλιγκα 

Η Μπάγερν επιβλήθηκε κατά κράτος της Ντόρτμουντ με πεντάρα στο ντέρμπι που ίσως κρίνει τον φετινό πρωταθλητή στη Γερμανία. Μετά από 28 αγωνιστικές, οι Βαυαροί έχουν 64 βαθμούς και οι Βεστφαλοί 63. Τίποτα δεν έχει τελειώσει! Η Λειψία εξακολουθεί να βρίσκεται στην τρίτη θέση με 55 βαθμούς, η Άιντραχτ Φρανκφούρτης με 52 διατηρεί το προβάδισμα για την κατάληψη της τέταρτης θέσης, καθώς η πέμπτη Γκλάντμπαχ έχει 48 βαθμούς.

Serie A

Η Γιουβέντους έφτασε πια τη διαφορά της από τη δεύτερη Νάπολι στους 20 βαθμούς. Το πρωτάθλημα στην Ιταλία, έτσι κι αλλιώς, κρίθηκε πολύ νωρίς και πλέον η αγωνία στις πρώτες θέσεις αφορά τα εισιτήρια για το Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «παρτενοπέι» δύσκολα θα χάσουν την δεύτερη θέση, καθώς έχουν 64 βαθμούς έναντι 57 της τρίτης Ίντερ, που δείχνει να «κλειδώνει» την παρουσία τους στους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, Εκτός τετράδας μετά από καιρό βγήκε η Μίλαν, μετά την ήττα της από τη Γιουβέντους, καθώς στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Αταλάντα. Οι δύο ομάδες έχουν από 52 βαθμούς, αλλά οι «ροσονέρι» είναι από κάτω.

Ligue 1

Στους είκοσι βαθμούς και η διαφορά της Παρί Σεν Ζερμέν από τη δεύτερη του γαλλικού πρωταθλήματος, Λιλ, και μάλιστα με ένα παιχνίδι λιγότερο. Οι δυο τους θα είναι απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ακολουθεί η Λιόν με 56 βαθμούς, ενώ η Σεντ Ετιέν έχει 50.

Πηγή: www.sdna.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

«Είμαι σε επαφή μαζί της και ο ίδιος προσωπικά, αλλά και με κάποια κράτη μέλη της ΕΕ, και εκτός της ΕΕ, όπως με Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, για να δούμε πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top