ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένας βουλευτής μπορεί να ψήφιζε υπέρ των τραπεζών με αντάλλαγμα διαγραφή δανείου του… -VIDEO

Ένας βουλευτής μπορεί να ψήφιζε υπέρ των τραπεζών με αντάλλαγμα διαγραφή δανείου του… -VIDEO

Στο πλαίσιο της προσπάθειας να φανεί πόσο σημαντικό είναι να δοθούν αναλυτικά στοιχεία για τα δάνεια Πολιτικά Εκτεθειμένων Προσώπων, προβάλλεται η θέση ότι «ένας βουλευτής μπορεί να επηρέαζε αποφάσεις υπέρ των τραπεζών με αντάλλαγμα διαγραφή δανείου του από τράπεζα».

Αυτό το επιχείρημα προβάλλεται και από βουλευτές της αντιπολίτευσης. Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση που έκανε την Πέμπτη (11/04) στο πλαίσιο ενημερωτικής εκπομπής του OMEGA, η Ειρήνη Χαραλαμπίδου, λέγοντας ότι κάλλιστα ένα μέλος του κοινοβουλίου θα μπορούσε να έχει σκοτεινό ρόλο λόγω δανειακών του υποχρεώσεων έναντι τραπεζικού οργανισμού.

Είπε συγκεκριμένα: «Ήμουν απ΄ αυτούς που πρώτοι είχαν εγείρει το θέμα για βουλευτές με μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Από τις 2 Απριλίου του 2018 είχα στείλει επιστολή στην Επίτροπο Προσωπικών Δεδομένων και ρώτησα αν μπορούν να συμμετέχουν σε συνεδριάσεις που καθορίζουν, δεδομένου ότι οι ίδιοι μπορούν να ψηφίζουν με γνώμονα τα δικά τους προσωπικά συμφέροντα σε ένα τόσο κρίσιμο θέμα. Αν ήσασταν βουλευτής και είχατε μη εξυπηρετούμενο δάνειο πολύ άνετα θα μπορούσατε να εξαγοραστείτε από οποιαδήποτε Τράπεζα και να ψηφίζετε υπέρ των τραπεζών και το δικό σας το δάνειο να τύχει ιδιαίτερης μεταχείρισης».

Την ίδια θέση πρόβαλε και ο πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Γιώργος Περδίκης το πρωί της Παρασκευής (12/04), μιλώντας στο Πρωινό Δρομολόγιο του Τρίτου Προγράμματος του ΡΙΚ.

Αν και δημιουργείται η πεποίθηση ότι πιθανόν οι προαναφερθέντες βουλευτές να έχουν υπόψιν τους κάποια συγκεκριμένη περίπτωση συναδέλφου τους και να διατυπώνουν τέτοιες θέσεις, εντούτοις αυτό που θέλουμε να θίξουμε στο παρόν δημοσίευμα είναι ότι η λίστα με τα δάνεια Πολιτικά Εκτεθειμένων Προσώπων που παρέδωσε η απερχόμενη διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλα Γιωρκάτζη στην Βουλή, δεν μπορεί να μας βγάλει πιο σοφούς.

Θα πρέπει αυτή η λίστα να ήταν λεπτομερής και να φανερώνει το ακριβές καθεστώς υπό το οποίο έλαβε υψηλό ποσό με τη μορφή δανεισμού ένα πολιτικό πρόσωπο. Ήταν επαρκείς οι εγγυήσεις; Σε ποιο βαθμό εξυπηρετήθηκε το δάνειο; Αυτά είναι κάποια ερωτήματα που θα πρέπει να απαντηθούν….

Και όταν έχουμε να κάνουμε με το δημόσιο συμφέρον, καμία… βολική αναφορά περί προστασίας προσωπικών δεδομένων δεν μπορεί να μπαίνει στη μέση.
ToThemaOnline

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top