ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρχιεπίσκοπος: «Όσοι θέλουν εξουσία και δεν είναι έτοιμοι να θυσιαστούν για τον λαό, ας παραιτηθούν»

Αρχιεπίσκοπος: «Όσοι θέλουν εξουσία και δεν είναι έτοιμοι να θυσιαστούν για τον λαό, ας παραιτηθούν»

Εάν αυτοί που θέλουν πρωτοκαθεδρίες, δεν είναι έτοιμοι να θυσιαστούν για τον λαό, ας παραιτηθούν, ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’ στην εγκύκλιό του που αναγνώστηκε σήμερα στους ναούς της Κύπρου.

Ο Αρχιεπίσκοπος παρέστη στον  νεόδμητο Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στην Κάτω Λακατάμια και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας του Μεγ. Βασιλείου, κατά την οποία συλλειτούργησαν μαζί του κληρικοί της αρχιερατικής περιφέρειας.

Στην εγκύκλιο του ο Αρχιεπίσκοπος κάλεσε τον κυπριακό ελληνισμό να ενώσει τις προσευχές του για το ανθρωπιστικό πρόβλημα των αγνοουμένων της Τουρκικής εισβολής του 1974.

Στη συνέχεια ερμήνευσε την ευαγγελική περικοπή της ημέρας, υπερθεματίζοντας την αναγκαιότητα της ευθύνης και της ταπείνωσης σε όσους επιθυμούν να έχουν αξιώματα ή υψηλές θέσεις στην κοινωνία.

Συγκεκριμένα, ο Μακαριώτατος στηλίτευσε την στάση των δύο υιών του Ζεβεδαίου, οι οποίοι αγκιστρωμένοι στα γήινα και βιοτικά δεν μπορούσαν να καταλάβουν όλα αυτά που τους έλεγε ο Χριστός, παρόλο που είχαν ζήσει κοντά στο Χριστό και είχαν δει με τα ίδια τους τα μάτια να συμβαίνουν τόσα θαύματα και είχαν ακούσει με τα ίδια τους τα αυτιά την αυθεντική διδασκαλία του ποιμένος τους.

Στην εποχή μας, είπε, που η κοσμική εξουσία βρίσκεται σε έξαρση, οι άνθρωποι εύχονται και προσπαθούν να παίρνουν όσο το δυνατόν περισσότερα και να δίνουν όσο το δυνατόν λιγότερα.

«Το μεγαλείο που ζητάμε δεν βρίσκεται στις προαγωγές, δόξες, χειροκροτήματα, επευφημισμούς, υποκλίσεις από τους άλλους και επαίνους, αλλά στα ίδια μας τα χέρια, στην καθημερινή απλή πραγματικότητα, όταν είμαστε έτοιμοι να διακονούμε τους άλλους, χωρίς καμία απαίτηση ανταποδόσεως και αναγνωρίσεως», συμπλήρωσε.

«Και για όσους επιθυμούν εξουσίες και πρωτοκαθεδρίες, λέγω ότι, εάν δεν είναι έτοιμοι να θυσιαστούν για τον λαό μας, ας παραιτηθούν καλύτερα», ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top