ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λιλλήκας για επτά δολοφονίες: 'Από την πρώτη στιγμή ζητήσαμε ανεξάρτητη ερευνητική επιτροπή από τον Γεν. Εισαγγελέα'

Λιλλήκας για επτά δολοφονίες: 'Από την πρώτη στιγμή ζητήσαμε ανεξάρτητη ερευνητική επιτροπή από τον Γεν. Εισαγγελέα'

Το ζήτημα που έθεσε το ThemaOnline με στοιχεία και γεγονότα, θέτει με τοποθέτησή του ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας. Τόνισε πως 'από την πρώτη στιγμή, ζητήσαμε με επιστολή μας προς τον Γενικό Εισαγγελέα όπως διορίσει αυτεπάγγελτα ανεξάρτητη ερευνητική επιτροπή για να αναζητήσει όλους τους ενόχους σε οποιαδήποτε επίπεδα και να βρίσκονται'.

Το πλήρες κείμενο της τοποθέτησής του:

'Η παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης δεν αποκαθιστά ούτε το κύρος της Κυβέρνησης αλλά ούτε και υποδηλοί μια ευαισθησία από μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης του. Αντίθετα. Είναι μια παραίτηση η οποία ουσιαστικά επιβλήθηκε από τους ίδιους τους πολίτες. Είναι μια παραίτηση η οποία υπογραμμίζει πολύ έντονα την αδιαφορία που επέδειξε και επιδεικνύει αυτή η Κυβέρνηση όσον αφορά το συγκεκριμένο έγκλημα που μας έχει ντροπιάσει ως κράτος αλλά και που έχει τραυματίσει βαθιά την κυπριακή κοινωνία.

Εμείς από την πρώτη στιγμή, είχαμε ζητήσει με επιστολή μας προς τον Γενικό Εισαγγελέα όπως διορίσει αυτεπάγγελτα ανεξάρτητη ερευνητική επιτροπή για να ερευνήσει και να αναζητήσει όλους τους ενόχους σε οποιαδήποτε επίπεδα και να βρίσκονται. Να μελετήσει τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν αν ακολουθήθηκαν.

Τις έρευνες που έγιναν, αν έγιναν. Τα πρωτόκολλα που έπρεπε να υπάρχουν ή αν υπάρχουν αν ακολουθήθηκαν. Να μελετήσει πολύ περισσότερο εάν υπάρχει θεσμικός ρατσισμός που οδήγησε στην αδράνεια της αστυνομίας και στην αδράνεια της διαλεύκανσης της τύχης αυτών των εξαφανισμένων γυναικών που εάν γίνονταν έγκαιρα ενδεχόμενα να προλαβαίναμε τα επόμενα θύματα.

Θεωρούμε ότι η αστυνομία δεν μπορεί με δικές τις επιτροπές να ερευνήσει τον ίδιο της τον εαυτό. Πέραν τούτου αυτές τις μέρες όντως βιώσαμε τις δύο όψεις της κρατικής μηχανής.

Από την μία την προφανή αδιαφορία που επιδείχθηκε όταν αυτές οι γυναίκες εξαφανίζοντο και εγίνονταν προσπάθειες να ευαισθητοποιηθεί η αστυνομία αλλά από τη άλλη , λειτουργούς διαφόρων σωμάτων του κράτους που εργάστηκαν νυχθημερόν και εργάζονται και ημέρες του Πάσχα στερούμενες τις οικογένειές τους σε πολύ δύσκολες και αντίξοές συνθήκες για αυτό από την μία μας χαροποιεί και από την άλλη μας υπογραμμίζει την ανάγκη σε αυτόν τον τόπο επιτέλους και σε αυτό το κράτος να επικρατήσει η αξιοκρατία, να προσλαμβάνονται και να προάγονται και να διορίζονται στις θέσεις οι πλέον άξιοι και ικανοί, αυτοί που αγαπούν τον τόπο και το κράτος και όχι αυτοί που προέρχονται από κομματικά δεφτέρια και κομματικές ταυτότητες'.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top