ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Αποζημίωση 150 χιλ. ευρώ για κυνηγετικό ατύχημα - Σφαιρίδια στο μάτι του

ΚΥΠΡΟΣ: Αποζημίωση 150 χιλ. ευρώ για κυνηγετικό ατύχημα - Σφαιρίδια στο μάτι του

Αποζημίωση 150 χιλιάδων ευρώ, πλέον τόκους και €7.700 ιατρικά έξοδα, καλείται να πληρώσει κυνηγός, σφαιρίδια του οποίου τραυμάτισαν στο μάτι άλλον κυνηγό.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» το ατύχημα έγινε το 1998, δηλαδή πριν 21 χρόνια, όπου ο 48χρονος τότε τραυματισθείς, πήγε για κυνήγι στην τοποθεσία Άγιος Δημήτριος, παρά το χωριό Λυθροδόντα της επαρχίας Λευκωσίας.

Τότε ο 48χρονος τότε άνδρας τραυματίστηκε στο αριστερό μάτι από σφαιρίδια και συνέπεια του τραυματισμού του ήταν να υποστεί σοβαρό διαμπερές τραύμα του βολβού του αριστερού οφθαλμού.

Παρά τις θεραπείες που υποβλήθηκε όλα αυτά τα χρόνια, ο 68χρονος σήμερα άνδρας υποφέρει ως μονόφθαλμος ασθενής ενώ κρίθηκε κατά 75% ανίκανος για εργασία.

Ο εν λόγω άνδρας, εργαζόταν ως λουστραδόρος και λάμβανε μηνιαίως 600 λίρες, όμως λόγω του ατυχήματός του δεν μπορούσε να εργαστεί και έτσι λάμβανε μόνο 270 λίρες, που ήταν το επίδομα ανικανότητας.

Ο εναγόμενος – κυνηγός που τραυμάτισε τον 48χρονο τότε άνδρα – δεν αρνήθηκε πως ήταν βρισκόταν στην ίδια περιοχή, όμως ισχυρίστηκε πως ο τραυματισμός του, προκλήθηκε από πυροβολισμό άλλου κυνηγού.

Ισχυρισμός ο οποίος απορρίφθηκε από το δικαστήριο.

Παράλληλα ο εναγόμενος, προέβαλε τον ισχυρισμό πως υπήρξε αμέλεια κατά την περίθαλψη του ενάγοντα, με το Εφετείο να αναφέρει πως «στη βάση των γεγονότων που έγιναν αποδεκτά από το Δικαστήριο, όχι μόνο δεν έχει καταδειχθεί ιατρική αμέλεια κατά την αποθεραπεία του εφεσίβλητου, αλλά, αντίθετα, η μαρτυρία υποστηρίζει ότι εφαρμόστηκε η ενδεδειγμένη μέθοδος θεραπείας και, συνεπώς, οι σχετικοί λόγοι έφεσης απορρίπτονται».

Πέραν της αποζημίωσης, ο κυνηγός καλείται να πληρώσει και τα έξοδα του δικαστηρίου, ύψους €2.500.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top