Παρενόχληση τούρκικης κορβέτας από ελληνικό πλοίο καταγγέλλει το Anadolu

Παρενόχληση τούρκικης κορβέτας από ελληνικό πλοίο καταγγέλλει το Anadolu

Τo τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων αναφέρει πως μια τουρκική κορβέτα, δέχθηκε παρενόχληση από  ελληνικό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, δημοσιεύοντας μάλιστα και σχετικό βίντεο.

Η κορβέτα συμμετέχει στη ναυτική άσκηση Θαλασσόλυκος 2019 που διεξάγει η Άγκυρα από τις 13 Μαΐου. Τουρκικές πηγές ασφαλείας σημείωναν στο Anadolu ότι «η Τουρκία προχωρά κανονικά με την άσκηση Θαλασσόλυκος, που διεξάγεται παράλληλα σε Μεσόγειο, Αιγαίο και Μαύρη Θάλασσα»

Το πρακτορείο ισχυρίζεται πως η  πυραυλάκατος «Κρυσταλλίδης» του ελληνικού πολεμικού ναυτικού παρενόχλησε την τουρκική κορβέτα «Burgazada» σε διεθνή ύδατα στο Αιγαίο χωρίς ωστόσο να προσδιορίζεται η ακριβής θέση.

Συγκρεκριμένα, κατά την τουρκική πλευρά, η ελληνική πυραυλάκατος προσέγγισε στα 200 μέτρα αριστερά την τουρκική κορβέτα. Παράλληλα, υποστηρίζει πως  το ελληνικό πολεμικό πλοίο αναγκάστηκε τελικά να απομακρυνθεί από την περιοχή μετά τις προειδοποιήσεις από το τουρκικό πλοίο ότι θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πακιστάν, Τουρκία, Αίγυπτος και Σαουδική Αραβία προτείνουν σχέδιο για τα Στενά του Ορμούζ στα πρότυπα της Διώρυγας του Σουέζ

Πακιστάν, Τουρκία, Αίγυπτος και Σαουδική Αραβία προτείνουν σχέδιο για τα Στενά του Ορμούζ στα πρότυπα της Διώρυγας του Σουέζ

Το Πακιστάν φιλοξένησε σήμερα συνομιλίες με την Τουρκία, την Αίγυπτο και τη Σαουδική Αραβία στο πλαίσιο των προσπαθειών του να διαμεσολαβήσει για τον τερματισμό του πολέμου στο Ιράν και οι αρχικές συνομιλίες επικεντρώθηκαν σε προτάσεις για το εκ νέου άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ για τη ναυτιλία, είπαν πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

BEST OF TOTHEMAONLINE