ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019: Ζαχαρίας Κουλίας: «Έχουμε προϊστορία με την Ευρώπη ως Δημοκρατικό Κόμμα» - VIDEO

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019: Ζαχαρίας Κουλίας: «Έχουμε προϊστορία με την Ευρώπη ως Δημοκρατικό Κόμμα» - VIDEO

Τον «κρίσιμο» ρόλο του ΔΗΚΟ στα κρίσιμα σημεία της πορείας της Κύπρου στην Ευρώπη και τις βλέψεις του κόμματος στην επόμενη μέρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανέλυσε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής και βουλευτής, Ζαχαρίας Κουλίας.

Του Μιχάλη Μενελάου

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ThemaOnline, ο κύριος Κουλίας τόνισε πως το Δημοκρατικό Κόμμα έχει «προϊστορία με την Ευρώπη».

Όπως ανέφερε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής το ΔΗΚΟ μέσω των Προέδρων, Εθνάρχη Μακάριου, Σπύρου Κυπριανού και Τάσσου Παπαδόπουλου, έπαιξε σημαντικότατο ρόλο στην πορεία της Κύπρου στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

Ο κύριος Κουλίας δήλωσε πως ο Εθνάρχης Μακάριος το 1972 υπέβαλε αίτηση για τελωνειακή ένωση, την ολοκλήρωσε ο Σπύρος Κυπριανού το 1987 και στη συνέχεια ο Τάσσος Παπαδόπουλος, υπέγραψε την «τελική πράξη».

«Στα κρίσιμα ζητήματα, έλαχε ο κλήρος για το κοινό καλό του τόπου μας, να βρίσκονται στο πηδάλιο της διακυβέρνησης στην Προεδρία της χώρας άνθρωποι που πάντα εργάστηκαν για το κοινό καλό – Μακάριος, Κυπριανού, Τάσσος - οι οποίοι άφησαν την σφραγίδα τους», τόνισε ο Ζαχαρίας Κουλίας.

Μιλώντας για τη δική του υποψηφιότητα, ο κύριος Κουλίας είπε πως έχει τέσσερεις πλήρεις θητείες στην κυπριακή Βουλή και κατέχει την εμπειρία του κοινοβουλίου για να μπορεί να διεκδηκήσει, όχι μόνο μια θέση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά και τα δικαιώματα της Κύπρου μας σε αυτό.

Ο κύριος Κουλίας, μίλησε για τους στόχους του ΔΗΚΟ και του ιδίου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τα επόμενα βήματα σε αυτό ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει λάθη που έγιναν από τις πρόσφατες κυβερνήσεις, τόσο σε θέματα της Ευρώπης, όσο και σε θέματα που αφορούν την εσωτερική πολιτική.

Δείτε το βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top