ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΟΝΟΣ – ΛΕΥΚΩΣΙΑ: «Προσπαθούσα να τους χωρίσω ή κάτι άλλο;» - Αντέδρασαν στην κράτησή τους

ΦΟΝΟΣ – ΛΕΥΚΩΣΙΑ: «Προσπαθούσα να τους χωρίσω ή κάτι άλλο;»  - Αντέδρασαν στην κράτησή τους

Οι δύο εκ των τριών υπόπτων, αρνήθηκαν  ανάμειξή τους στον φόνο του 29χρονου από το Καμερούν, ενώ έφεραν ένσταση στο αίτημα της Αστυνομίας για 8ημερη προσωποκράτησή τους, η οποία τελικά εγκρίθηκε από το δικαστήριο.

Της Γεωργίας Παππούτα

Συγκεκριμένα, όταν οι ύποπτοι ερωτήθηκαν από το δικαστήριο, όπου παρουσιάστηκαν το πρωί της Δευτέρας (20/5), αν θέλουν να δηλώσουν κάτι, προτού εγκριθεί το αίτημα της Αστυνομίας για προσωποκράτησή τους, ο πρώτος ύποπτος, ο οποίος παραδέχθηκε την διάπραξη του φόνου, ανέφερε «όχι τώρα».

Ο δεύτερος είπε πως ό,τι έχει να δηλώσει θα το κάνει μετά τις έρευνες, ενώ ο τρίτος ξεκίνησε να περιγράφει γεγονότα από το μοιραίο βράδυ με τον δικαστή να τον διακόπτει και να του αναφέρει ότι δεν είναι ώρα για να πει τι έγινε.

Στην συνέχεια, ο δεύτερος ύποπτος, είπε ότι είχε μια ερώτηση να κάνει προς το δικαστήριο.

«Είπε ο πρώτος (σ.σ. ύποπτος) ότι ήμασταν εκεί;» ρώτησε ο δεύτερος ύποπτος, με την Κατηγορούσα Αρχή να του απαντά ότι αφού παραδέχθηκε την διάπραξη των αδικημάτων, ανέφερε την παρουσία των άλλων δύο εκεί.

Ο δεύτερος ύποπτος, ρώτησε «τι κάναμε εμείς εκεί;». Η Κατηγορούσα Αρχή απάντησε ότι οι άλλοι δύο ήταν παρόν στην διάπραξη των αδικημάτων, με τον ύποπτο να ρωτά ξανά, «εγώ όμως όταν ήμουν εκεί τι προσπαθούσα να κάνω, να τους χωρίσω ή κάτι άλλο;».

Η απάντηση που έλαβε, ήταν ότι είχε στην κατοχή του μπουκάλι από μπύρα και εναντίον του ερευνάται το αδίκημα συνωμοσίας, ενώ το δικαστήριο είπε ότι με βάση την μαρτυρία του πρώτου υπόπτου, ο δεύτερος κυνηγούσε και προσπαθούσε να τον σταματήσει. Ενώ τέθηκε το ερώτημα γιατί θεωρείται ύποπτος για συνωμοσία.

Η απάντηση ήταν ότι υπάρχει μαρτυρία ότι ο δεύτερος ύποπτος κρατούσε μπουκάλι με μπύρα, με τον ίδιο να υποστηρίζει ότι προσπαθούσε να σταματήσει τον πρώτο ύποπτο και ότι η μπουκάλα που κρατούσε δεν ήταν σπασμένη.

«Εγώ τελείωσα το ποτό μου και πήγα σπίτι» υποστήριξε επίσης ο δεύτερος ύποπτος.

Ο πρώτος ύποπτος ζήτησε πιο λίγες ημέρες κράτησής του, ενώ οι άλλοι δύο έφεραν ένσταση.

Ο τρίτος ύποπτος είπε: «Εγώ πήγα σπίτι μου, δεν καταλαβαίνω γιατί».

Σημειώνεται ότι εν τέλει, το δικαστήριο ενέκρινε την 8ημερη προσωποκράτηση και των τριών υπόπτων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top