ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019: Νίκος Τορναρίτης: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση μας συμπεριφέρθηκε σκληρά το 2013» -VIDEO

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019: Νίκος Τορναρίτης: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση μας συμπεριφέρθηκε σκληρά το 2013» -VIDEO

Για τους στόχους του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπως και για τους λόγους που τον ώθησαν στην υποψηφιότητά του με το ψηφοδέλτιο του Δημοκρατικού Συναγερμού, μίλησε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Νίκος Τορναρίτης.

Του Μιχάλη Μενελάου

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ThemaOnline, ο κύριος Τορναρίτης, αναφέρθηκε στην εμπειρία που αποκόμισε τα τελευταία χρόνια, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως τα τελευταία πέντε χρόνια εκπροσωπεί τον ΔΗΣΥ στις συνόδους των Προέδρων των Εθνικών Κοινοβουλίων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Παράλληλα ο κύριος Τορναρίτης, είπε πως εκπροσωπεί την Βουλή των Αντιπροσώπων στην τριμερή Συνεργασία με τα κράτη του Ισραήλ και της Ελλάδας, όπως επίσης και στις συνόδους των ασιατικών χωρών κοινοβουλίων.

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής τόνισε πως είχε την ευκαιρία πριν 2,5 περίπου χρόνια να θέσει την υποψηφιότητά του για την Προεδρία της Επιτροπής Οικονομίας και Ενέργειας των ασιατικών κοινοβουλίων και «να κερδίσουμε αυτή τη μάχη», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πέραν τούτου, ως Αντιπρόεδρος των ασιατικών κοινοβουλίων ο κύριος Τορναρίτης είχε την ευκαιρία να προσφωνήσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Αναφερόμενος στους στόχους του ως Ευρωβουλευτής, τόσο του ιδίου όσο και του κόμματός του, ο κύριος Τορναρίτης, είπε πως πρώτιστος στόχος είναι να εργαστεί, ούτως ώστε η πατρίδα μας να καταστεί περιφερειακό κέντρο ενέργειας.

Δεύτερος στόχος του κυρίου Τορναρίτη, είναι να ασχοληθεί με τη νέα γενιά, τις νεοφυείς επιχειρήσεις, την έρευνα, τα πράσινα επαγγέλματα όπως επίσης και με τη σύνδεση νέων με το κέντρο της Ευρώπης.

Τρίτος στόχος του υποψηφίου, είναι η θαλάσσιας σύνδεσης της Κυπριακής Δημοκρατίας με την Ελλάδα και κατ’ επέκταση με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πέραν τούτου, τέταρτος στόχος του κυρίου Τορναρίτη, είναι να επιτευχθεί η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη σε σχέση με τη στέρηση χρήσης της περιουσίας των προσφύγων και των εκτοπισμένων, ενώ παράλληλα τόνισε πως το «Κυπριακό έχει καταστεί ευρωπαϊκό πρόβλημα».

Ο κύριος Τορναρίτης, τόνισε πως «Η Ευρωπαϊκή Ένωση μας συμπεριφέρθηκε σκληρά το 2013. Άρα μπορούμε να στήσουμε την υπόθεση. Δεν λέω ότι θα πετύχω τον τελικό στόχο για να ανοίξουν τα ταμεία της ΕΕ, όμως θεωρώ ότι μπορούμε να κερδίσουμε ένα σημαντικότατο πολιτικό χαρτί για τον αγώνα μας», να κερδίσουμε δηλαδή την απελευθέρωση και επανένωση του τόπου μας.

Δείτε τη συνέντευξη:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top