ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αρχίζει στη Βουλή η συζήτηση του πέμπτου νομοσχεδίου για την αφερεγγυότητα

Αρχίζει στη Βουλή η συζήτηση του πέμπτου νομοσχεδίου για την αφερεγγυότητα

Το πέμπτο και ακανθώδες νομοσχέδιο αφερεγγυότητας μία εκ των βασικών προνοιών του οποίου είναι η προστασία της πρώτης κατοικίας, φαίνεται να εξασφαλίζει οριακή πλειοψηφία, ενόψει και της σημερινής συζήτησης του στην κοινή συνεδρία των επιτροπών Οικονομικών και Εσωτερικών.

Μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο, το οποίο ουσιαστικά αποτελεί μονόδρομο με βάση τις υποχρεώσεις της Κύπρου, αφορά τα φυσικά πρόσωπα, τη διαγραφή χρεών και τη διαδικασία των δημοπρασιών.

Με τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν, η έγκριση του νομοσχεδίου για τις εκποιήσεις και εν συνεχεία, του πλαισίου αφερεγγυότητας, θεωρείται δεδομένη, ενόψει της θετικής αξιολόγησης της Κύπρου από τους διεθνείς δανειστές της και τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Με βάση τις τελευταίες δηλώσεις αρχηγών και μελών κοινοβουλευτικών ομάδων των κομμάτων, το νομοσχέδιο φαίνεται σύμφωνα με πληροφορίες να εξασφαλίζει οριακά την απαραίτητη πλειοψηφία για έγκριση.

ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ, τάσσονται θετικά υπέρ του νομοσχεδίου, ενώ το ΑΚΕΛ, εκφράζει την διαφωνία του για την γενική φιλοσοφία των προνοιών του και επιφυλάσσεται για την κατάθεση σχετικών τροπολογιών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top