ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ: Ποιοί μπαίνουν στην Βουλή υπό προϋποθέσεις - Κουλίας: 'Αν με ψηφίσετε, βάζετε Σούγλη...' -VIDEO

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ: Ποιοί μπαίνουν στην Βουλή υπό προϋποθέσεις - Κουλίας: 'Αν με ψηφίσετε, βάζετε Σούγλη...' -VIDEO

Νέα πρόσωπα αναμένεται να δούμε την επόμενη μέρα των εκλογών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Βουλή των Αντιπροσώπων, στην περίπτωση που υποψήφιοι Ευρωβουλευτές που είναι τώρα Βουλευτές, εκλεγούν.

Του Μιχάλη Μενελάου

Συγκεκριμένα, από τους 72 υποψήφιους Ευρωβουλευτές που έθεσαν εαυτόν στη διάθεση του κυπριακού λαού, οι επτά είναι εν ενεργεία βουλευτές στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Βουλευτές, οι οποίοι στην περίπτωση εκλογής τους στο αξίωμα του Ευρωβουλευτή, αναμένεται να εγκαταλείψουν τη θέση του στη Βουλή και οι επιλαχόντες να αναλάβουν τα ηνία των θέσεων τους.

 

Οι επτά βουλευτές – υποψήφιοι Ευρωβουλευτές

Από το ψηφοδέλτιο του κυβερνώντος κόμματος, δυο υποψήφιοι είναι εν ενεργεία βουλευτές. Ο λόγος για τον βουλευτή Λευκωσίας, Νίκο Τορναρίτη και τη βουλευτή Λεμεσού, Ελένη Σταύρου.

Στην αντίπερα όχθη – και συγκεκριμένα στο ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ – βρίσκεται ο βουλευτής Λάρνακας, Γιώργος Γεωργίου.

Το ΔΗΚΟ από τη δική του πλευρά, κατέρχεται στη μάχη των Ευρωεκλογών «τοποθετώντας» στο ψηφοδέλτιό του δυο βουλευτές, τον βουλευτή Αμμοχώστου, Ζαχαρία Κουλία και τον βουλευτή Λευκωσίας Μαρίνο Μουσιούττα.

Πέραν τούτου η ΕΔΕΚ στο ψηφοδέλτιό της «φιλοξενεί» τον βουλευτή Πάφου, Ηλίας Μυριάνθους.

Τέλος την «επτάδα» κλείνει ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, στη Λευκωσία, Χαράλαμπος Θεοπέμπτου.

 

Τα επικρατέστερα σενάρια στην περίπτωση εκλογής τους

ΔΗΣΥ

Στην περίπτωση εκλογής του Νίκου Τορναρίτη, στο αξίωμα του Ευρωβουλευτή, την θέση του στη Βουλή καταλαμβάνει ο πρώτος επιλαχόντας του ΔΗΣΥ στην επαρχία Λευκωσίας, Πρόδρομος Προδρόμου. Το γεγονός όμως ότι ο κύριος Προδρόμου, είναι Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, κάνει απίθανο το σενάριο να «εγκαταλείψει» τη θέση του για την έδρα στη Βουλή και έτσι τη θέση του κυρίου Τορναρίτη, φαίνεται να λαμβάνει η δεύτερη επιλαχούσα, Σάβια Ορφανίδου.

Όσον αφορά την εκλογή της Ελένης Σταύρου, τη θέση της στη Βουλή λαμβάνει ο Ανδρέας Μιχαηλίδης. Κύριος Μιχαηλίδης ο οποίος είναι Πρόεδρος του ΚΟΑ και στην περίπτωση που δεν αποδεχθεί, τη θέση καταλαμβάνει η δημοσιογράφος Ελίτα Μιχαηλίδου.

 

ΑΚΕΛ

Τη θέση του βουλευτή Λάρνακας Γιώργος Γεωργίου, σε περίπτωση εκλογής του, παίρνει ο πρώτος επιλαχών του ΑΚΕΛ στη Λάρνακα, Ανδρέας Πασιουρτίδης.

 

ΔΗΚΟ

Τον Ζαχαρία Κουλία, «αντικαθιστά» στην Αμμόχωστο - σε περίπτωση εκλογής του – ο δημοσιογράφος, Δημήτρης Σούγλης.

Στην περίπτωση όμως που εκλεγεί ο βουλευτής Λευκωσίας Μαρίνος Μουσιούττας, την έδρα του στην κυπριακή Βουλή, λαμβάνει ο Αντιπρόεδρος του κόμματος, Αλέκος Τρυφωνίδης

 

ΕΔΕΚ

Όσον αφορά την περίπτωση εκλογής του βουλευτή Πάφου, Ηλία Μυριάνθους, στο αξίωμα του Ευρωβουλευτή, τη θέση του στη Βουλή των Αντιπροσώπων, αναλαμβάνει ο δημοτικός σύμβουλος Πάφου της ΕΔΕΚ, Βάσος Δημητρίου.

 

Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών

Στην περίπτωση που το ψηφοδέλτιο της Συμμαχίας Πολιτών – Κινήματος Οικολόγων, καταφέρει να καταλάβει την έκτη θέση και ο «εκλεκτός» να είναι ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων στη Λευκωσία, Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, τότε τη θέση του κυρίου Θεοπέμπτου στη Βουλή, λαμβάνει η συνυποψήφιά του στις Ευρωπαϊκές Εκλογές, Έφη Ξάνθου.

Πάντως, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το ΔΗΚΟ, Ζαχαρίας Κουλίας, χαριτολογώντας είπε πρόσφατα ότι ψηφιζοντάς τον είναι σαν να προωθείται και η είσοδος του δημοσιογράφου Δημήτρη Σούγλη στην κυπριακή Βουλή.

Πιο κάτω το απολαυστικό απόσπασμα από την εκπομπή του ΡΙΚ "Πρώτη Ενημέρωση"

https://www.youtube.com/watch?v=h6BJUpSvY8Q

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το Ισραήλ πιθανόν θα προτείνει στη Χαμάς συμφωνία για την απελευθέρωση 20 ομήρων

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο



Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

O Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, καταθέτει σήμερα στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο αίτημα για εξέταση καταγγελίας για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top