LIKE ONLINE

Εγκρίθηκαν οι νέοι κανόνες για drones- Καταγραφή και ζώνες απαγόρευσης

Εγκρίθηκαν οι νέοι κανόνες για drones- Καταγραφή και ζώνες απαγόρευσης

Νέους κοινούς κανόνες για την ασφαλή χρήση drones στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενέκρινε η Κομισιόν.

Ευρωπαϊκούς Κανόνες για την ασφαλή χρήση drones στην ΕΕ, ενέκρινε σήμερα (24/5) η Κομισιόν. Οι νέοι κανόνες θα αντικαταστήσουν τους ισχύοντες εθνικούς κανόνες στα κράτη μέλη της ΕΕ. Τα drones θα καταγράφονται, θα ισχύουν ζώνες απαγόρευσης πτήσεων και όλες οι εθνικές αρχές θα έχουν μέσα για την αποτροπή της κατάχρησης ή των παράνομων δραστηριοτήτων.

Από το 2020, οι φορείς εκμετάλλευσης θα πρέπει να εγγραφούν στις εθνικές αρχές. Τα κράτη μέλη θα είναι σε θέση να ορίσουν τις αποκαλούμενες "ζώνες απαγόρευσης πτήσεων", όπου - μέσω δορυφορικής γεωγραφικής θέσης - δεν θα επιτρέπεται η είσοδος σε drones. Οι ζώνες αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν αεροδρόμια, ή κέντρα πόλεων.

Οι κανόνες ισχύουν για όλους τους χειριστές, τόσο τους επαγγελματίες, όσο και εκείνους που πετούν σε αεροσκάφη για αναψυχή και εντάσσονται στο πλαίσιο της στρατηγικής για την πολιτική αεροπορία, του οποίου οι βασικοί στόχοι είναι να διατηρηθεί το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας και να υποστηριχθεί η ανταγωνιστικότητα της αεροπορικής βιομηχανίας της ΕΕ.

Η Επίτροπος για τις Μεταφορές Violeta Bulc δήλωσε: "η ΕΕ θα έχει τώρα τους πλέον προηγμένους κανόνες σε όλο τον κόσμο. Αυτό θα ανοίξει το δρόμο για ασφαλείς, ασφαλείς και πράσινες πτήσεις με drones. Παρέχει επίσης την απαιτούμενη σαφήνεια για τον επιχειρηματικό τομέα και για τους καινοτόμους κινητήρες σε όλη την Ευρώπη.

Απο ΚΥΠΕ

*Φωτογραφία αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top