ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τελικό μήνυμα Λιλλήκα-Περδίκη: «Ας εκλέξουμε επιτέλους και κάποιους άλλους από αυτούς που τόσα χρόνια εκλέγουμε» - VIDEO

Τελικό μήνυμα Λιλλήκα-Περδίκη: «Ας εκλέξουμε επιτέλους και κάποιους άλλους από αυτούς που τόσα χρόνια εκλέγουμε» - VIDEO

Αισιόδοξα μηνύματα για την κατάκτηση της έκτης έδρας, εξέφρασαν οι Προέδροι του Κινήματος Οικολόγων και της Συμμαχίας Πολιτών.

Σε κοινή συνέντευξη τους οι Γιώργος Λιλλήκας και Γιώργος Περδίκης, κάλεσαν το κοινό να στηρίξουν το κοινό ψηφοδέλτιο με την ψήφο τους.

Αυτούσιο το μήνυμα του Προέδρου της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργου Λιλλήκα:

«Είμαστε δύο ημέρες πριν από τις Ευρωεκλογές. Αυτές οι εκλογές είναι καθοριστικής σημασίας για την Ευρωπαϊκή Ένωση, για το μέλλον της για τις πολιτικές που θα ακολουθήσει. Είναι σημαντικές για την πατρίδα μας η οποία βρίσκεται υπό ημικατοχή αλλά και υπό συνεχή εκβιασμό και απειλή από την Τουρκία.

Διεκδικούμε την 6η έδρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο γιατί πιστεύουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Πιστεύουμε στο κοινό όραμα. Στόχος μας είναι μέσα από το Ευρωκοινοβούλιο να εργαστούμε για μια Ευρώπη η οποία θα είναι ακόμη πιο φιλική στις πολιτικές της για το περιβάλλον. Θα είναι πιο κοντά στον πολίτη. Θα αγωνιστούμε για μια Ευρώπη που θα επαναφέρει το κράτος πρόνοιας που αποτελούσε παγκόσμιο πρότυπο έτσι ώστε να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη και την αξιοπιστία της ανάμεσα στους Ευρωπαίους πολίτες. Θέλουμε μια Ευρώπη η οποία να επενδύει στους νέους και να τους δίνει προοπτική αλλά και ευκαιρίες ανέλιξης και προόδου, κοινωνικής και επαγγελματικής. Μια Ευρώπη που θα επενδύει στην έρευνα, στην καινοτομία και η οποία θα αναζητήσει και θα αναπτύξει ένα νέο μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης. Θέλουμε μια Ευρώπη η οποία να είναι αλληλέγγυα σε όλους τους Ευρωπαϊκούς λαούς με βάση τις αρχές και αξίες της. Αλληλέγγυά στον αντικατοχικό αγώνα που διεξάγει ο Κυπριακός Ελληνισμός. Μαζί στην Ευρώπη είμαστε πιο ισχυροί.

Εκλέγοντας ένα Ευρωβουλευτή από το ψηφοδέλτιο της συνεργασίας Συμμαχία-Οικολόγοι αυτός που κερδίζει είναι η Κύπρος. Κερδίζει η Κύπρος γιατί θα μας δοθεί η ευκαιρία για πρώτη φορά να εκπροσωπηθεί η Κυπριακή Δημοκρατία σε τέσσερις πολιτικές ομάδες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και όχι τρείς όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα. Πέραν από το Λαϊκό κόμμα που θα εκπροσωπείται από τους ευρωβουλευτές του ΔΗΣΥ, την Αριστερά που θα εκπροσωπείται τους ευρωβουλευτές του ΑΚΕΛ, την Σοσιαλιστική ομάδα που θα εκπροσωπείται από τον ευρωβουλευτή του ΔΗΚΟ, με έναν ευρωβουλευτή από το ψηφοδέλτιο Συμμαχία-Οικολόγοι η Κύπρος θα μπορεί να εκπροσωπηθεί είτε στην ομάδα των Πρασίνων που είναι μια ανερχόμενη πολιτική δύναμη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είτε στην ομάδα των Ευρωπαίων Δημοκρατών που αναμένεται να είναι η τρίτη μεγάλη δύναμη στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Άρα εμείς καλούμε τους πολίτες να επενδύσουν τη ψήφο τους στη συνεργασία Συμμαχία-Οικολόγοι. Να μην αφήσουμε να χαθεί αυτή η ευκαιρία, να ακούγεται η φωνή της Κύπρου σε τέσσερις μεγάλες πολιτικές ομάδες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Καλούμε τους πολίτες να συμμετάσχουν σε αυτές τις εκλογές. Τους πολίτες που είναι απογοητευμένοι από τα σκάνδαλα, τη διαπλοκή και τη διαφθορά. Τους πολίτες που νιώθουν προδομένοι από αυτούς που τόσα χρόνια τους ψηφίζουν αλλά τους απογοήτευσαν. Τους πολίτες που είναι οργισμένοι και θέλουν αλλαγή, να πάνε στις κάλπες. Η αλλαγή έρχεται με τη συμμετοχή. Η αποχή σε αυτές τις συνθήκες σημαίνει ανοχή.

Δώστε μας λοιπόν την ευκαιρία να είμαστε η φωνή των πολιτών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

 

Αυτούσιο το μήνυμα του Προέδρου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Γιώργου Περδίκη:

«Φίλοι και φίλες,

Βρισκόμαστε πλέον μπροστά στην κάλπη. Μπροστά στην ώρα της αλήθειας. Επιβάλλεται να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας. Είναι η ώρα των πολιτών. Είναι η ώρα που κάθε πολίτης εξασκεί το εκλογικό του δικαίωμα και εφαρμόζει - ο ίδιος πλέον - την αρχή της Δημοκρατίας. Καθορίζει το μέλλον του.

Είναι πάρα πολύ σημαντικές αυτές οι εκλογές. Δεν γίνονται για μια μακρινή πόλη, τις Βρυξέλλες, για να ασχολούνται με θέματα που δεν μας αφορούν τον κάθε ένα και την κάθε μια ξεχωριστά.

Ότι ψηφίζεται στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο αφορά τον κάθε ένα από εμάς, στην καθημερινότητα του, στο περιβάλλον, στην υγεία, τις κλιματικές αλλαγές, τα εργασιακά δικαιώματα, ακόμα και στα τραπεζικά ζητήματα.

Συνεπώς αυτές οι εκλογές δεν είναι εκλογές για άλλους. Είναι εκλογές για μας, για τους πολίτες και πρέπει την Κυριακή να κάνουμε την επιλογή. Την ξεκάθαρη επιλογή! Κι αυτή δεν είναι άλλη από τη συνεργασία «Συμμαχία – Οικολόγοι».

Γιατί είμαστε η ξεκάθαρη αλλαγή; Γιατί δίνεται η ευκαιρία για πρώτη φορά να αλλάξει με δημοκρατικό, εναλλακτικό και οικολογικό τρόπο η αντιπροσώπευση των Κυπρίων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ας εκλέξουμε επιτέλους και κάποιους άλλους από αυτούς που τόσα χρόνια εκλέγουμε στις τρεις ομάδες, τους δεξιούς, τους σοσιαλδημοκράτες και την αριστερά. Έχουμε την Κυριακή την επιλογή να κάνουμε την αλλαγή. Και η αλλαγή αυτή θα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Τη σωστή κατεύθυνση που εκπροσωπεί η συνεργασία «Συμμαχία – Οικολόγοι».

Ας πάμε στην κάλπη με τις έγνοιες μας, τα οράματα μας, τις ελπίδες μας. Τι είναι αυτό που μας κινεί; Οι κόντρες μεταξύ των πολιτικών; Ποιος θα βγει πρώτος; Τι είναι αυτό που μας απασχολεί; Το περιβάλλον που καταστρέφεται; Οι κλιματικές αλλαγές που μας καίνε; Η οικονομική κρίση; Τα προβλήματα στην υγεία;

Φίλοι και φίλες,

Ας πάμε στις κάλπες την Κυριακή, κουβαλώντας μαζί μας τον εαυτό μας, τη δύναμή μας, τη δύναμη των πολιτών και ας δώσουμε κατεύθυνση, ευθύνη, ας δώσουμε την ευκαιρία να γίνει η πραγματική αλλαγή, η ξεκάθαρη αλλαγή.

Έχουμε καλύψει την τελευταία βδομάδα πάρα πολύ δρόμο, έχουμε αντιμετωπίσει τα διλλήματα, την εικόνα που δημιούργησαν κάποιοι για το διακύβευμα των εκλογών. Θεωρούμε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που έρχονται κοντά μας από διάφορες κυλιόμενες έρευνες που κάνουν αυτοί που έχουν τα χρήματα για να κάνουν τις έρευνες αυτές, ότι είμαστε πάρα πολύ κοντά, σε απόσταση αναπνοής για την εκλογή του έκτου Ευρωβουλευτή.

Αυτή η έκτη έδρα στο Ευρωκοινοβούλιο μας ανήκει, τη διεκδικούμε και θα την πάρουμε. Και θα την πάρουμε με τη δύναμη των πολιτών. Για μια ξεκάθαρη αλλαγή, την αλλαγή μαζί με την συνεργασία Οικολόγοι – Συμμαχία Πολιτών».

Δείτε το βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: Αποφασίστηκε το πώς θα γίνει η επίθεση του Ισραήλ - Άγνωστο το πότε

LIVE: Αποφασίστηκε το πώς θα γίνει η επίθεση του Ισραήλ - Άγνωστο το πότε

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top