ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απεβίωσε ο δημοσιογράφος Γιώργος Μαυρογένης - Ζωγράφισε το έμβλημα του ΑΚΕΛ

Απεβίωσε ο δημοσιογράφος Γιώργος Μαυρογένης - Ζωγράφισε το έμβλημα του ΑΚΕΛ

Το ΑΚΕΛ εκφράζει τη θλίψη του για τον θάνατο του δημοσιογράφου, γελοιογράφου, ζωγράφου και γλύπτη Γιώργου Μαυρογένη ο οποίος έβαλε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στην πολιτική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή της Κύπρου.

Ο Γιώργος Μαυρογένης, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών. Γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1928 και ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία, τη σκηνογραφία, τη γλυπτική, τη ζωγραφική, το σκίτσο και το θέατρο.

Σε ανακοίνωσή του το ΑΚΕΛ αναφέρει ότι, ο Γιώργος Μαυρογένης ήταν ένας από τους πιο πετυχημένους γελοιογράφους της Κύπρου, ένα μοναδικό και ξεχωριστό ταλέντο, ένας πραγματικά δάσκαλος που ενέπνευσε πολλούς νέους να ακολουθήσουν το παράδειγμα του. Υπήρξε ο εκδότης της μοναδικής εβδομαδιαίας «Σατιρικής Επιθεώρησης».

Πολύ σημαντική η σχέση του με το ΑΚΕΛ και ευρύτερα το Λαϊκό Κίνημα, ενώ πάρα πολλές καλλιτεχνικές του δημιουργίες χρησιμοποιήθηκαν σε εκδηλώσεις και δράσεις του Κόμματος μας. Ο Γιώργος Μαυρογένης είναι και ο σχεδιαστής του εμβλήματος του ΑΚΕΛ.

Για την συνολική του προσφορά στον Πολιτισμό τιμήθηκε το 2001 με το «Βραβείο Πολιτιστικής Προσφοράς της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Τεύκρος Ανθίας και Θοδόσης Πιερίδης».

Το ΑΚΕΛ εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια του στους οικείους του Γιώργου Μαυρογένη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top