ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στα πρωτοσέλιδα του τ/κ Τύπου η εκλογή Κιζίλγιουρεκ

Στα πρωτοσέλιδα του τ/κ Τύπου η εκλογή Κιζίλγιουρεκ

Η ανάδειξη του Νιαζί Κιζίλγιουρεκ στο Ευρωκοινοβούλιο και η συμμετοχή των Τουρκοκυπρίων στις εκλογές είναι τα κύρια θέματα στα σημερινά πρωτοσέλιδα των πέντε τουρκοκυπριακών εφημερίδων. Αναφορά γίνεται και σε δημοσίευμα ελληνοκυπριακής εφημερίδας σχετικά με τις εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ, στις δηλώσεις του «αρχηγού αστυνομίας» και στις συλλήψεις συνολικά 14 ατόμων, με την κατηγορία ότι συνδέονται με την οργάνωση ΦΕΤΟ.

Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Στο 2% η συμμετοχή από τον βορρά» αναφέρεται στις χθεσινές ευρωεκλογές και γράφει ότι το Κίνημα Γιασεμί εξασφάλισε ποσοστό 1,70% και γράφει ότι πέραν των πέντε χιλιάδων ήταν οι Τουρκοκύπριοι που μετέβησαν στις ελεύθερες περιοχές για να ψηφίσουν. Αναφέρεται αλλού στην πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Τούρκου Προέδρου και του «πρωθυπουργού» Ερσίν Τατάρ.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Η ΕΕ δεν θέλει μέτρα για την Τουρκία» αναδημοσιεύει δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» σχετικά με τις εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ αλλά και τη στάση της ΕΕ στο θέμα. Αλλού αναφέρει ότι ο Νιαζί Κιζίλγιουρεκ έχει καταφέρει να κερδίσει μια από τις έξι έδρες της Κύπρου στο Ευρωκοινοβούλιο. Γράφει ακόμα ότι πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκστρατεία καθαριότητας στη περιοχή Κιόνελλι.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Διαφορετικές εκλογές» γράφει ότι με ποσοστό 29% το ΔΗΣΥ αναδείχτηκε πρώτο στις εκλογές ενώ ακολουθεί το ΑΚΕΛ με 27%. Η εφημερίδα αναφέρεται στην εκλογή του Νιαζί Κιζίλγιουρεκ και γράφει ότι πέραν των πέντε χιλιάδων Τουρκοκυπρίων μετέβησαν στις ελεύθερες περιοχές και ψήφισαν. Αλλού γράφει ότι συνολικά 14 άτομα, συνέλαβε η «αστυνομία» με την κατηγορία ότι συνδέονται με την οργάνωση ΦΕΤΟ.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Να παρθούν μέτρα προστασίας από τον σεισμό πριν να είναι αργά» προβάλλει δηλώσεις μηχανικών και ειδικών σχετικά με την πιθανότητα να γίνει ισχυρός σεισμός στην Κύπρο αλλά και στην έλλειψη μέτρων προστασίας. Αλλού γράφει ότι, για πρώτη φορά ένας Τουρκοκύπριος έχει εκλεγεί στις ευρωεκλογές, ο ακαδημαϊκός Νιαζί Κιζίλγιουρεκ. Η εφημερίδα αναφέρεται και στις δηλώσεις του «πρωθυπουργού» Ερσίν Τατάρ σχετικά με το «πρωτόκολλο» οικονομικής συνεργασίας μεταξύ Τουρκίας- ψευδοκράτους.


Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Ένα Τουρκοκύπριος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο» γράφει ότι ο Νιαζί Κιζίλγιουρεκ είναι ο πρώτος Τουρκοκύπριος που εξελέγη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενώ σε δηλώσεις του ευχήθηκε όπως η εκλογή του αποτελέσει μια νέα αρχή για την Κύπρο. Αλλού προβάλλει συνέντευξη του «αρχηγού αστυνομίας» σχετικά με την αύξηση της βίας στα κατεχόμενα. Αναφορά γίνεται και σε δηλώσεις πρώην «βουλευτή» του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος σχετικά με την κατάσταση στην πολιτική σκηνή του ψευδοκράτους.

Απο ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top