ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΝΕΤΟ μπρέικ για τον Παναθηναϊκό, απέναντι στο Περιστέρι του Πεδουλάκη

ΑΝΕΤΟ μπρέικ για τον Παναθηναϊκό, απέναντι στο Περιστέρι του Πεδουλάκη

Με το δίδυμο Τόμας-Καλάθη να κάνει… παπάδες με νταμπλ-νταμπλ ο καθένας, ο Παναθηναϊκός έκανε το break με το «καλημέρα» στα ημιτελικά με το Περιστέρι, επικρατώντας 91-68 στο «Α. Παπανδρέου».

Ένας Παναθηναϊκός ανεπηρέαστος από την αγωνιστική απραξία και έχοντας «διπλούς» τους Τόμας και Καλάθη, νίκησε 91-68 μέσα στο Περιστέρι, για το 1-0 στα ημιτελικά της Α1.

Σαφώς ανώτεροι οι «πράσινοι» σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, διατηρώντας τη διαφορά στο +20, με την ομάδα του Πεδουλάκη να δείχνει… σφυγμό στο τρίτο δεκάλεπτο, αλλά να μην μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω.

Ο Αμερικανός φόργουορντ του «τριφυλλιού» τελείωσε το ματς με 21 πόντους και 10 ριμπάουντ, με τον διεθνή γκαρντ να προσθέτει 19 πόντους, 11 ασίστ και 6 ριμπάουντ.

Από το σύνολο του Πεδουλάκη, ξεχώρισε ο Μπέντιλ με 19 πόντους και 14 ριμπάουντ, με τον Καράμπελα να είχε 12π. και τον Γκρέι 11π.

Το ματς

Κακό και χωρίς ρυθμό ήταν το παιχνίδι στα πρώτα τρία λεπτά, με τις δύο ομάδες να ήταν αρκετά άστοχες, αλλά τον Παναθηναϊκό να προηγείται 0-5. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, η αναμέτρηση άρχισε να… ζωηρεύει.

Από τη μία, ο Καλάθης ανέβασε… στροφές και έσπρωξε στο ανοικτό γήπεδο το «τριφύλλι», ενώ από την άλλη το Περιστέρι «ζεστάθηκε» έξω από τα 6,75μ., μειώνοντας στον πόντο (13-14), στο 6’.

Εκεί, η ομάδα του Πιτίνο έσφιξε πολύ αμυντικά, είχε τον έλεγχο των ριμπάουντ στα άστοχα σουτ των γηπεδούχων και με τον Τόμας να κάνει ένα προσωπικό… σόου, έκλεισε την πρώτη περίοδο στο +10 (15-25).

Με τον Βουγιούκα να «καθαρίζει» απανωτές άμυνες και τον Τόμας να συνεχίζει το ίδιο «καυτός», ο Παναθηναϊκό μπήκε με ένα 8-0 στο δεύτερο δεκάλεπτο, εκτοξεύοντας τη διαφορά στο +18 (15-33), στο 12’.

Η ομάδα του Πεδουλάκη έκανε το… λάθος να αντιδράσει με το τρίποντο του Μπέντιλ (18-33), καθώς ακολούθησε ένα 6-0 από το «τριφύλλι», με αποτέλεσμα να ξεφύγει στο +21 (18-39), στο 14’.

Οι παίκτες του Πιτίνο εξακολουθούσαν να είχαν «θωρακισμένη» τη ρακέτα τους, με το Περιστέρι να απειλεί κυρίως από την περιφέρεια και ανεβάζοντας τα ποσοστά του μείωσε στο -15 (31-46), με το καλάθι και φάουλ του Παπαγιάννη στο τέλος να στέλνει τους φιλοξενούμενους στα αποδυτήρια με το +18 (31-49).

Τον έλεγχο του παιχνιδιού είχε και στην αρχή του δεύτερου μέρους ο Παναθηναϊκός, με τον Βουγιούκα να τον στέλνει στο +23 (33-56).

Όμως, εκεί οι παίκτες του Πιτίνο χαλάρωσαν, κάνοντας λάθη, με τους Μπέντιλ και Βασιλόπουλου να παίρνουν «φωτιά» και να σπρώχνουν το Περιστέρι σε ένα 15-0, με αποτέλεσμα η διαφορά να πέσει σε μονοψήφιο αριθμό (48-56), στο 26’.

Οι «πράσινοι» δεν πανικοβλήθηκαν, όπου μέσα από την άμυνά τους και το δίδυμο Τόμας-Λοτζέσκι κατάφεραν να ξεφύγουν στο +19 (49-68), μέχρι το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Με τον Λοτζέσκι να συνεχίζει το ίδιο «ζεστός» έξω από τα 6,75μ., οι «πράσινοι» έφτασαν στο +22 (52-76) στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, το παιχνίδι έγινε πολύ ελεύθερο, με τον Παναθηναϊκό να νικά το Περιστέρι με το τελικό 68-91.

Τα δεκάλεπτα: 15-25, 31-49, 49-68, 68-91.

Περιστέρι Βίκος Cola (Πεδουλάκης): Σκορδίλης 2, Βασιλόπουλος 8 (1), Γκρέι 11 (3), Καράμπελας 12 (2), Φλέμινγκς 3 (1), Μουράτος, Φιλιππάκος 3, Μπέντιλ 19 (3τρ., 14ριμπ.), Ντάνιελ 6, Βησσαρίου, Κάλαχαν 4 (1), Σμιθ.

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ (Πιτίνο): Παπαπέτρου 9 (1), Καλάθης 19 (3τρ., 11ασ.), Βουγιούκας 4, Τόμας 21 (1τρ., 10ριμπ.), Κιλπάτρικ 6 (2), Παπαγιάννης 5, Λοτζέσκι 13 (3), Γκιστ 2, Μήτογλου 2, Αντετοκούνμπο 2, Λεκαβίτσιους 3 (1), Λάνγκφορντ 5.

Πηγή: sport-fm.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top