ΚΟΣΜΟΣ

Εγκαινιάστηκε η 37η Γιορτή του Κρασιού στο Λονδίνο (

Εγκαινιάστηκε η 37η Γιορτή του Κρασιού στο Λονδίνο (

Εγκαινιάστηκε το Σάββατο 1/6 στο Lee Valley Athletic Centre του βορείου Λονδίνου η 37η ετήσια διήμερη Γιορτή του Κρασιού και παράλληλη εμπορική έκθεση, που διοργανώνεται από την εφημερίδα «Η Παροικιακή».


Αναγνώστηκε χαιρετισμός του Επιτρόπου Προεδρίας Φώτη Φωτίου, ο οποίος σημείωσε ότι νιώθει περήφανος ως Κύπριος γι' αυτή τη μεγάλη γιορτή της ομογένειας που έχει μετεξελιχθεί «σε ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά και κοινωνικά γεγονότα της παροικίας, αποτελώντας πλέον παράδοση και θεσμό».

Όπως πρόσθεσε ο κ. Φωτίου, «η διατήρηση ισχυρών δεσμών με τη νέα γενιά των αποδήμων μας, αποτελεί για μας ύψιστη προτεραιότητα, και αυτό καταδεικνύεται - πέραν ασφαλώς από το ενδιαφέρον μας να είμαστε αρωγοί της προσπάθειας που καταβάλλουν οι διοργανωτές της εκδήλωσης - από τα πολλά προγράμματα, τους στόχους και τις επιδιώξεις της εθνικής μας στρατηγικής για αξιοποίηση των πολλών δυνατοτήτων της διασποράς μας».

Στη συνέχεια ευχαρίστησε τους απόδημους για τη στήριξή τους προς την Κύπρο και έκανε μία συνοπτική αναφορά στο εθνικό θέμα και στην επιδίωξη της επανένωσης χωρίς στρατεύματα κατοχής, χωρίς εγγυήσεις και επεμβατικά δικαιώματα τρίτων χωρών.

«Δυστυχώς η τουρκική αδιαλλαξία και επιθετικότητα κλιμακώνεται με την καταπάτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στην αποκλειστική οικονομική μας ζώνη.  Αυτές οι προκλητικές παρεμβάσεις δεν μπορούν σίγουρα να αφήνουν απαθή ή ουδέτερη οποιαδήποτε χώρα θέλει  να είναι και να παρουσιάζεται υπέρμαχος του διεθνούς δικαίου και της φιλειρηνικής συνύπαρξης και συνεργασίας των κρατών», κατέληξε ο χαιρετισμός του Επιτρόπου Προεδρίας.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ηνωμένο Βασίλειο Ευριπίδης Ευρυβιάδης.

Η Γιορτή του Κρασιού προσφέρει στους Κύπριους ομογενείς και στους υπόλοιπους κατοίκους του Λονδίνου πολλές ευκαιρίες διασκέδασης με μουσική και χορό. Φέτος το μεγάλο όνομα στη γιορτή είναι η επιτυχημένη ερμηνεύτρια Πέγκυ Ζήνα.

Ταυτόχρονα, στην εμπορική έκθεση οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά δεκάδες εταιρείες της παροικίας και να περιηγηθούν στα περίπτερά τους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top