ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ασθενείς ζητούν από ιατρούς του ΓεΣΥ να ενεργούν με βάση γνωματεύσεων γιατρών εκτός σχεδίου

Ασθενείς ζητούν από ιατρούς του ΓεΣΥ να ενεργούν με βάση γνωματεύσεων γιατρών εκτός σχεδίου

Πατέντες που φαίνεται όμως πως δεν θα γίνουν αποδεκτές. Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας, κάποιοι ασθενείς επιστρατεύουν ενδιαφέρουσες πρακτικές.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται, ασθενείς ζητούν από ιατρούς του ΓεΣΥ να ενεργούν με βάση γνωματεύσεων γιατρών εκτός σχεδίου.

Αναλυτικά: «Ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας, διευκρινίζει στους δικαιούχους του ΓεΣΥ ότι οι ιατροί που συμμετέχουν στο ΓεΣΥ καλούνται με βάση τη Νομοθεσία να ασκούν την ιατρική στη βάση της επιστημονικής τους κατάρτισης και έχουν δικαίωμα και καθήκον να καθορίζουν τη φαρμακευτική αγωγή και τις εργαστηριακές και διαγνωστικές εξετάσεις για τους ασθενείς/δικαιούχους τους.

Έχει παρατηρηθεί ότι δικαιούχοι παρουσιάζονται σε ιατρούς που συμμετέχουν στο ΓεΣΥ έχοντας την απαίτηση να συνταγογραφούνται φαρμακευτικά προϊόντα, ή να δίδονται παραπεμπτικά ή παραγγελίες για εργαστηριακές ή διαγνωστικές εξετάσεις στη βάση γνωματεύσεων ιατρών που δεν συμμετέχουν στο ΓεΣΥ. Επ’ αυτού, και καθώς τόσο ο Οργανισμός όσο και οι συμβαλλόμενοι παροχείς οφείλουν να εφαρμόζουν τις πρόνοιες της νομοθεσίας ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας ξεκαθαρίζει ότι οι ιατροί που συμμετέχουν στο ΓεΣΥ έχουν καθήκον και δικαίωμα να επιτελούν το ιατρικό λειτούργημα στη βάση των επιστημονικών κριτηρίων των ιδίων και σε καμία περίπτωση δεν είναι υπόχρεοι να προβαίνουν σε διεργασίες κατά τη βούληση είτε των δικαιούχων είτε άλλων παροχέων.

Με βάση τα πιο πάνω, οι δικαιούχοι καλούνται όπως σταματήσουν να προβαίνουν σε τέτοιες πρακτικές, ενώ παράλληλα ο Οργανισμός θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να διασφαλιστεί η στήριξη των ιατρών που συμμετέχουν στο ΓεΣΥ για την άσκηση της ιατρικής στην βάση των επιστημονικών τους γνώσεων και πρακτικής».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top