ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ασταμάτητος για το three peat!

Ασταμάτητος για το three peat!

Ο Παναθηναϊκός έμοιαζε με τρένο απέναντι στον Προμηθέα και έχοντας ξέφρενο ρυθμό πήρε εύκολα το Game 1 με 103-77. Απέχει πλέον δυο νίκες από το 3ο σερί πρωτάθλημα!

Πρώτο βήμα τίτλου για τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Ρικ Πιτίνο επιβεβαίωσε στο 100% την ταμπέλα του φαβορί, κυριάρχησε απόλυτα στο παρκέ και έκανε με άνεση το 1-0 στη σειρά των τελικών με τον Προμηθέα, επικρατώντας των Πατρινών με 103-77 .

Οι «πράσινοι» ήταν ανώτεροι, έδειξαν μεγάλη διάθεση στο παρκέ και δεν συνάντησαν ανίσταση από τον κουρασμένο και τον… άδειο ψυχολογικά Προμηθέα, που έμεινε στην μεγάλη πρόκριση επί της ΑΕΚ. Το «Τριφύλλι» έβαλε τις βάσεις από το πρώτο ημίχρονο (52-31) και στη συνέχεια έφτασε ξεκούραστα στη νίκη, έχοντας σε πρώτο πλάνο τους Νικ Καλάθη, ΝτεΣόν Τόμας και Ματ Λοτζέσκι.

Πλέον οι δύο ομάδες θα συναντηθούν στην Πάτρα (12/6, 18:30) για το δεύτερο ματς των τελικών.

1η περίοδος
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε εντυπωσιακά στο ματς και προηγήθηκε νωρίς με 8-0, ωστόσο ένα τάιμ-άουτ του Μάκη Γιατρά και σερί τρίποντα από τον Προμηθέα έφεραν το απιχνίδι στα ίσια (13-13, 6′). Οι «πράσινοι» πάντως δεν πτοήθηκαν και κράτησαν σταθερά τα ηνία στο παρκέ (24-18).
2η περίοδος
Η ομάδα του Ρικ Πιτίνο είχε καλό ρυθμό και χωρίς να… χάσει χρόνο ανέβασε την διαφορά στους 10 (30-20, 12′) και λίγο αργότερα στους 12 πόντους (34-22, 13′). Ο Καλάθης συνέχιζε να μοιράζει ασταμάτητα ασίστ και οι γηπεδούχοι, που έτρεξαν στο μεσοδιάστημα και σερί 9-0, βρέθηκαν στο +21 (50-29, 19′). Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με τους «πράσινους» να έχουν ισχυρό «μαξιλαράκι» ασφαλείας (52-31).
3η περίοδος
Παρά την μεγάλη διαφορά, ο Παναθηναϊκός δεν… χαμήλωσε στροφές και πάτησε περισσότερο το πόδι στο γκάζι, δείχνοντας πως δεν έχει καμία διάθεση για αστεία. Η διαφορά ανέβηκε γρήγορα στους 30 και οι «πράσινοι» επέβαλλαν εντελώς τον ρυθμό τους, κλείνοντας το τρίτο δεκάλεπτο στο +31 (82-51).
4η περίοδος
Το νερό είχε μπει στο αυλάκι και τίποτα δεν μπορούσε να αλλάξει την εικόνα και την ροή του ματς. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να είναι κυρίαρχοι και… παντού, ο Προμηθέας είχε «σβήσει» εντελώς και το 1-0 ήρθε άνετα και χωρίς ιδρώτα για τους «πράσινους».

Πηγή: Sdna.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στην επαρχία Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top