ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήλωση Κυπριανού εκλαμβάνεται ως μειωτική για Γεωργίου -«...δεν εκλέγονται οι καλύτεροι»

Δήλωση Κυπριανού εκλαμβάνεται ως μειωτική για Γεωργίου -«...δεν εκλέγονται οι καλύτεροι»

Αίσθηση προκαλεί δήλωση του γενικού γραμματέα του ΑΚΕΛ, Άντρου Κυπριανού, όταν πρόσφατα κλήθηκε να σχολιάσει αποτελέσματα εκλογικών αναμετρήσεων.

Σε ερώτημα του δημοσιογράφου Φρίξου Δαλίτη κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» για την εκλογική αναμέτρηση των Ευρωεκλογών, ο κύριος Κυπριανού έδωσε αρκετά ενδιαφέρουσα απάντηση.

Συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος, ρώτησε τον Άντρο Κυπριανού, κατά πόσο τον προβληματίζει το γεγονός πως είναι η τρίτη εκλογική διαδικασία που δεν εξελέγη μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ.

Ο κύριος Κυπριανού απάντησε πως «στις εκλογικές αναμετρήσεις δεν εκλέγονται οι καλύτεροι. Είναι πολλοί άλλοι παράγοντες που το καθορίζουν αυτό».

Η δήλωση αυτή προκαλεί συζητήσεις σε πολιτικούς κύκλους και όχι μόνο. Δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ότι η τοποθέτηση μηδενίζει τον Γιώργο Γεωργίου, ο οποίος ήταν πρώτος σε σταυρούς προτίμησης από πλευράς ΑΚΕΛ στις πρόσφατες Ευρωεκλογές (ο έταιρος που εξελέγη, ο Κιζίλγιουρεκ, δεν προέρχεται από την Ελληνοκυπριακή κοινότητα και είναι νεοεμφανιζόμενο πρόσωπο στα πολιτικά δρώμενα).

'Ναι μεν έκανε τις επίμαχες δηλώσεις για να δείξει ότι ο Νεοκλής Συλικιώτης παραμένει ικανότατο στέλεχος παρά την μη εκλογή του και την ίδια στιγμή τοποθετήθηκε με σχετική ταπεινότητα. Ωστόσο από την άλλη δεν έρχεται να μειώσει έναν άλλο υποψήφιο του κόμματος που κέρδισε στις εκλογές;' ήταν ένα από τα χαρακτηριστικά σχόλια που μας έγιναν.

Παραθέτουμε το επίμαχο απόσπασμα από τη συνέντευξη:

- Σας έχει πει αν νιώθει καθόλου πικρία για το αποτέλεσμα και τον τρόπο με το οποίο επήλθε αυτό;

Ο Νεοκλής επιβεβαίωσε το πολιτικό του επίπεδο με τη συμπεριφορά του μετά το αποτέλεσμα και λειτούργησε με τρόπο που τον πιστώνει, παραδειγματικά.

- Σας προβληματίζει ότι είναι η τρίτη εκλογική διαδικασία στην οποία δεν εκλέγεται μέλος του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος;

Όταν είχα πρωτοεκλεγεί βουλευτής, εν πολλοίς άγνωστος τότε, είχα κληθεί σε πολλά μέσα ενημέρωσης να πω πώς ένιωθα για το γεγονός ότι είχα εκλεγεί δεύτερος σε σταυρούς προτίμησης. Η απάντηση ήταν και τότε και σήμερα η ίδια. Στις εκλογικές αναμετρήσεις δεν εκλέγονται οι καλύτεροι. Είναι πολλοί άλλοι παράγοντες που το καθορίζουν αυτό. Όπως το πόσο γνωστός είναι κάποιος, πόσο δραστήριος σε κάποια ζητήματα, πόσο εμφανίζεται στα ΜΜΕ κλπ. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να ψάχνουμε τη σοβαρότητα, την αποτελεσματικότητα, τη συνέπεια, τις αρχές και τις αξίες που διέπουν έναν υποψήφιο. Εάν δεν καταφέρουμε να περάσουμε αυτό το μήνυμα στον κόσμο, θεωρώ ότι θα έχουμε σοβαρά προβλήματα. Και θεωρώ ότι η πολιτική ζωή και στη χώρα μας αλλά και σε όλο τον κόσμο έχει υποβαθμιστεί τα τελευταία χρόνια πάρα πολύ. Εάν δεν εισάγουμε διαφορετικά κριτήρια στη βάση των οποίων θα αποφασίζει ποιους επιλέγει, τότε θα έχουμε πρόβλημα.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top