ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΑΤΑΡ: Είμαστε σε στενή συνεργασία με την Τουρκία

ΤΑΤΑΡ:  Είμαστε σε στενή συνεργασία με την Τουρκία

Οι Ε/κ πρέπει να πάρουν το μήνυμα ότι Τουρκία και ψευδοκράτος αγωνίζονται σε συνεργασία ως ένα σώμα, είπε ο «πρωθυπουργός» των κατεχομένων Ερσίν Τατάρ, σε δηλώσεις του που μεταδίδονται από τα κατεχόμενα.

 
Μιλώντας ύστερα από συνάντηση που είχε, ο κ. Τατάρ είπε ότι οι καλές σχέσεις με την Τουρκία είναι σημαντικές και είναι σημαντικό να είναι κανείς προσεκτικός για «παιχνίδια» που έχουν ως στόχο να βλάψουν αυτές τις σχέσεις.
 
Πρόσθεσε ότι η Τουρκία είναι μια σημαντική δύναμη στην Ανατολική Μεσόγειο με τη μεγαλύτερη ακτογραμμή. Αναφορικά με την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, ο κ. Τατάρ είπε ότι υπάρχουν δύο ισότιμες κοινότητες στο νησί, οι Τουρκοκύπριοι και οι Ελληνοκύπριοι και ότι οι Ε/κ πρέπει να δεχτούν τους Τ/κ, όπως οι Τ/κ αποδέχονται την ε/κ κοινότητα.
 
Υποστήριξε ότι η διαδικασία της ομοσπονδίας στο Κυπριακό έχει τελειώσει και ότι η λύση των δύο κρατών πρέπει να έρθει στο τραπέζι.
 
 Ο «πρωθυπουργός» του ψευδοκράτους συναντήθηκε επίσης με πλατφόρμα οικονομικών οργανώσεων και διαβεβαίωσε ότι η νέα «κυβέρνηση» θα φέρει πολιτική σταθερότητα.
 
Ο κ. Τατάρ είπε ότι στην «κυβέρνηση» επικρατεί ομογνωμία στο θέμα του Κυπριακού, της οικονομίας και των σχέσεων με την Τουρκία.
 
Είπε ότι επιταχύνονται οι διεργασίες για το οικονομικό πρωτόκολλο και ότι η χρηματοδότηση θα επισπευσθεί σε συνεργασία με την Τουρκία.
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top