ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

ΛΕΜΕΣΟΣ - ΔΡΑΜΑ: Μόνος κι άστεγος στα 65 του- «Μια καμαρούα θέλω, αλλιώς προτιμώ να πεθάνω μόνος μου»- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΛΕΜΕΣΟΣ - ΔΡΑΜΑ: Μόνος κι άστεγος στα 65 του- «Μια καμαρούα θέλω, αλλιώς προτιμώ να πεθάνω μόνος μου»- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Χωρίς να έχει κανένα στον κόσμο και μη μπορώντας στα 65χρόνια να σταθεί στα πόδια του, συμπολίτης μας, τα βράδια φιλοξενείται σε συνεργείο αυτοκινήτων και κάθε πρωί μαζεύει τα σφουγγάρια από το πάτωμα, έτσι ώστε ο μηχανικός να μπορέσει να εργαστεί.

Του Χρίστου Ζήνωνος

Κάθε βράδυ ο 65χρονος, όπως ανέφερε την Τετάρτη (12/6) στο ThemaOnline, απλώνει στο πάτωμα του συνεργείου μερικά παλιά ρούχα και πριν τις 6 το πρωί της επόμενης ημέρας, τα μαζεύει σε δυο σακούλες σκουπιδιών σε μια γωνιά, έτσι ώστε να ενοχλεί όσο μπορεί λιγότερο τον άνθρωπο που τον φιλοξενεί.

Λίγο πιο δίπλα, σε ένα παλιό και εκτός λειτουργίας ψυγείο, ο 65χρονος που πάσχει από διαβήτη τοποθετεί τις ενέσεις ινσουλίνης που χρησιμοποιεί, με κίνδυνο να αλλοιωθούν, ενώ κάποιος συνάνθρωπος μας που εργάζεται σε κοντινό περίπτερο, προθυμοποιήθηκε να του φυλάει τις υπόλοιπες αχρησιμοποίητες σύριγγες ινσουλίνης σε ψυγείο του υποστατικού.

 Εξηγώντας στην ιστοσελίδα μας πώς έφτασε στο σημείο να μην έχει που να μείνει, ο 65χρονος εξήγησε ότι χώρισε με τη γυναίκα του πριν περίπου 20 χρόνια και έτσι σήμερα δεν έχει κανένα να τον βοηθήσει.

“Εδούλεφκα στα χτίσματα, ως πριν 20 χρόνια” ανέφερε ο 65χρονος, που εξήγησε ότι λόγω της σκληρής δουλειάς το γόνατο του έπαθε σοβαρή ζημιά και χρειάζεται ειδικό χειρουργείο.

Πάντως, ο 65χρονος μίλησε και για την πρόταση από αρμόδιο λειτουργό των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, να του παρέχουν στέγη σε γεροκομείο, αλλά ο ίδιος δεν το επιθυμεί, αφού φοβάται ότι έτσι θα του αποκοπεί το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα. 

“Άμα μου κόψουν το ΕΕΕ, εν θα μπορώ να πάω πούποτε, εν θα μπορώ να κάμω τίποτε, να πάω να πιω έναν καφέ, εν όπως τη φυλακή”, ανέφερε στην ιστοσελίδα μας.

Στο παρελθόν, ο 65χρονος διέμενε σε μια “καμαρούα” με τσίγκους, στην περιοχή Τζιαμούδας στη Λεμεσό, πληρώνοντας ενοίκιο 100 ευρώ, αλλά λόγω πώλησης του ακινήτου, αναγκάστηκε να μετακομίσει.

Για κάποιο διάστημα, όπως μας είπε, ενοικίαζε δωμάτιο σε σπίτι μαζί με 5 άλλα άτομα στην Μέσα Γειτονιά, αλλά λόγω του ότι οι συγκάτοικοι του ήταν αλλοδαποί, δεν μπορούσαν να συνεννοηθούν, κάτι που συχνά δημιουργούσε ένταση και πήρε να φύγει και από εκεί, μένοντας έτσι άστεγος.

Τα λεφτά που λαμβάνει ο 65χρονος ως ΕΕΕ δεν αρκούν για να βρει στέγη, ούτε ακόμη και αν σε αυτά συνυπολογιστεί κάποιο επίδομα ενοικίου που θα μπορούσε να λάβει από το κράτος.

Τέλος, ο άστεγος άντρας, με τρεμάμενη φωνή ανέφερε χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα μας, “ το μόνο που θέλω εν μια καμαρούα με μια κουζινούα, να μαειρεύκω τις πατάτες τζαι τα φασόλια μου. Εν θέλω να πάω γεροκομείο, εν όπως τη φυλακή, προτιμώ να πεθάνω μόνος μου”.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συζήτησης για τα συμπεράσματα για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως στάληκε ένα «θετικό μήνυμα» στην Άγκυρα, του οποίου η μετατροπή σε πράξεις «εξαρτάται από την πρόοδο στο Κυπριακό». Οι δηλώσεις έγιναν κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top