ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΜΕΤΑΞΑ: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ και VIDEO πολιτών βοήθησαν στον εντοπισμό βαλίτσας

ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΜΕΤΑΞΑ: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ και VIDEO πολιτών βοήθησαν στον εντοπισμό βαλίτσας

Κόσμος που επισκεπτόταν την κόκκινη λίμνη στο Μιτσερό παλαιότερα, φωτογράφιζε το τοπίο όπου ήδη υπήρχαν οι βαλίτσες που έριξε ο Νίκος Μεταξάς και χωρίς να το γνωρίζουν το υλικό βοήθησε εν τέλει στον εντοπισμό τους.

Μετά τον εντοπισμό και των επτά σορών των θυμάτων του καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου, ο άνθρωπος που κατεύθυνες τις έρευνες σε Κόκκινη Λίμνη και Λίμνη Μεμί, έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος».

Ο Edward Branko, αναφέρθηκε στα συναισθήματα όλων όταν εντοπίστηκε και η σορός της 6χρονης Σιέρρα, αλλά και στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν όλες αυτές τις ημέρες των ερευνών.

Μεταξύ άλλων, ερωτήθηκε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν στην Κόκκινη Λίμνη και για την καθυστέρηση που παρατηρήθηκε στον εντοπισμό της τρίτης βαλίτσας.

«Στην Κόκκινη Λίμνη βρήκαμε τις δύο πρώτες βαλίτσες πολύ σύντομα. Μας βοήθησαν σ’ αυτοί φωτογραφίες που είχαν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο, όπως και το βίντεο από μια Αμερικανίδα που επισκέφθηκε την λίμνη. Η μια βαλίτσα για πάρα πολύ χρόνο ήταν έξω από το νερό και υπήρχαν πάρα πολλές φωτογραφίες της. Έτσι η κάμερα πήγε κατ’ ευθείαν πάνω της. Χρησιμοποιήσαμε μια τακτική που απέδωσε» σημείωσε.

Και εξήγησε: «Είχαμε το νερό που ήταν πάρα πολύ τοξικό και έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε ειδικό εξοπλισμό για να πέσουν στο νερό οι δύτες και ο κίνδυνος ήταν πολύ αυξημένος από μια απλά κατάδυση. Δεν μπορούσαμε να ρισκάρουμε την υγεία και την ασφάλεια των δυτών μας».

Για την δεύτερη βαλίτσα είπε: «Το δεύτερο σημείο που βρισκόταν η βαλίτσα με το σώμα της 8χρονης Έλενας βρέθηκε με τη βοήθεια του σόναρ, εντοπίστηκε με την ρομποτική κάμερα και ο δύτης μας πήγε κατ’ ευθείαν στο σημείο και την έβγαλε έξω».

Για την τελευταία είπε ότι πήρε πάρα πολύ χρόνο για να εντοπιστεί γιατί ήταν στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση από της άλλες, ενώ ήταν και θαμμένη, γι’ αυτό το σόναρ δεν έδειξε οτιδήποτε.

«Είχαμε μια τακτική για το πώς θα ψάχναμε στον βυθό για να μην αφήνουμε κενά πίσω μας και αυτή η τακτική αποδείχθηκε ότι ήταν η πιο σωστή» σημείωσε.

Εξήγησε ότι η δύο βαλίτσες ήταν ανατολικά της λίμνης, ενώ η τρίτη δυτικά και πως οι βροχές του χειμώνα άλλαξαν τα δεδομένα, μετακινώντας την τελευταία βαλίτσα, εντελώς.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top