ΠΟΛΙΤΙΚΗ

AOZ: Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στο πλευρό της Κύπρου – Εγκρίθηκε η δήλωση της κυπριακής αντιπροσωπείας

AOZ: Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στο πλευρό της Κύπρου – Εγκρίθηκε η δήλωση της κυπριακής αντιπροσωπείας

Υιοθέτησε τις θέσεις των Λευτέρη Χριστοφόρου και Λουκά Φουρλά το ΕΛΚ ενώ στο πλευρό τους στάθηκαν και οι Ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Η ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) συζήτησε για τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην αποκλειστική οικονομική ζώνη (ΑΟΖ) της Κύπρου, οι οποίες αποτελούν κατάφωρη παραβίαση των κυρίαρχων δικαιωμάτων της Κύπρου που απορρέουν από το διεθνές και το δίκαιο της Ευρώπης, αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος.

Σύμφωνα με το ΕΛΚ οι παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας επηρεάζουν αρνητικά τον στόχο της ΕΕ για ενεργειακή ασφάλεια και διαφοροποίηση.

Παράλληλα το ΕΛΚ αναφέρει πως η συμπεριφορά της Τουρκίας αγνοεί τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις της διεθνούς κοινότητας για την αποφυγή ενεργειών που θέτουν σε κίνδυνο την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο.

Παράλληλα αναφέρεται πως σύμφωνα με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων, η ομάδα του ΕΛΚ εκφράζει σοβαρές ανησυχίες για τις παράνομες δραστηριότητες γεώτρησης της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και αποδοκιμάζει το γεγονός πως η Τουρκία δεν έχει ανταποκριθεί ακόμη στην επανειλημμένες εκκλήσεις για παύση τέτοιων παράνομων δραστηριοτήτων.

«Η ομάδα του ΕΛΚ επαναλαμβάνει την αμέριστη υποστήριξή της και την αλληλεγγύη της προς την Κυπριακή Δημοκρατία και καλεί την Τουρκία να επιδείξει αυτοσυγκράτηση και να σεβαστεί τα κυρίαρχα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας και να απέχει από οποιαδήποτε τέτοια παράνομη δράση», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΕΛΚ.

«Οι τουρκικές δράσεις στην ΑΟΖ της Κύπρου θα έχουν σοβαρό άμεσο αρνητικό αντίκτυπο σε μια σειρά σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας», τονίζεται ενώ παράλληλα η ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος καλεί τα θεσμικά όργανα της ΕΕ και τα κράτη μέλη να ανταποκριθούν καταλλήλως επιβάλλοντας νομικά, πολιτικά, οικονομικά και διπλωματικά περιοριστικά μέτρα (κυρώσεις) κατά της Τουρκίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top