ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αννίτα: «Το Εθνικό Συμβούλιο πρέπει να συγκαλείται σε τακτά χρονικά διαστήματα»

Αννίτα: «Το Εθνικό Συμβούλιο πρέπει να συγκαλείται σε τακτά χρονικά διαστήματα»

«Πάγια θέση μας ήταν και είναι ότι το Εθνικό Συμβούλιο πρέπει να συγκαλείται σε τακτά χρονικά διαστήματα», είπε σε δήλωση της η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου, μετά το πέρας το Εθνικού Συμβουλίου.

Αυτούσια η δήλωση:

«Πάγια θέση μας ήταν και είναι ότι το Εθνικό Συμβούλιο πρέπει να συγκαλείται σε τακτά χρονικά διαστήματα, ακριβώς γιατί οι εξελίξεις είναι ραγδαίες στο γεωπολιτικό σκηνικό και συνεχώς προκύπτουν νέα δεδομένα που αφορούν και στο εθνικό μας ζήτημα. Καθίσταται επιτακτική ανάγκη να έχουμε την ενημέρωση που πρέπει και χαιρόμαστε για τη σημερινή σύγκλιση του Εθνικού Συμβουλίου και τύχαμε ενημέρωσης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για όλα όσα συντελούνται.

Χρειάζεται σωστή ανάγνωση των δεδομένων και χάραξη εθνικής στρατηγικής. Αυτή είναι η θέση του Δημοκρατικού Συναγερμού και προς αυτή την κατεύθυνση έχουμε καταθέσει και τις δικές μας εισηγήσεις. Επιβάλλεται εθνική στρατηγική σε θέματα που δεν χωρούν μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Και η διαχείριση του κυπριακού δεν μπορεί να είναι υπόθεση του ενός. Χρειάζεται συλλογικότητα και κατάλληλος χειρισμός σε όλα τα επίπεδα και έχουμε ρόλο να διαδραματίσουμε και μέσα από τις πολιτικές μας ομάδες όπως ο ΔΗΣΥ στο ΕΛΚ, είτε Βουλή των Αντιπροσώπων μέσα από την Κοινοβουλευτική διπλωματία, άρα και τώρα και το ερχόμενο διάστημα θα πρέπει να βρίσκεται σε συντονισμό το Εθνικό Συμβούλιο.

Το μήνυμα και πάλι είναι ένα: Να αξιοποιήσουμε κάθε ευκαιρία και κάθε μέσο για να υπάρχει πραγματικά προοπτική για άρση του αδιεξόδου στο κυπριακό. Και να ενεργοποιήσουμε κάθε διασύνδεση και επαφή. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να επικρατήσει, και το συνειδητοποιούμε περισσότερο από ποτέ με όλα όσα συμβαίνουν, ότι το πιο σημαντικό είναι να νιώθουν οι πολίτες ασφαλείς και να έχουν το μέλλον που επιθυμούν. Πόσο μάλλον σε μια χώρα η οποία για σχεδόν μισό αιώνα τελεί υπό κατοχή.

Εμείς εμμένουμε στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο συμφωνημένο πλαίσιο, ευελπιστούμε ότι και η παρουσία της κ. Ολγκίν εκεί θα οδηγηθεί.

Και ένα σχόλιο για το μεταναστευτικό, εφόσον μας ενημέρωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Από πλευράς μας ενημερώσαμε για τις πρωτοβουλίες μας, για το τι έγινε στη Σύνοδο των Προέδρων των Κοινοβουλίων στην Ισπανία, για την υιοθέτηση της δικής μας δήλωσης και της κοινής διακήρυξης για τις χώρες πρώτης εισόδου, του Νότου, που έχουμε δυσανάλογο βάρος κι ευθύνη στη διαχείριση παράτυπων μεταναστών. Θα πρέπει βεβαίως να υπάρξει ανταπόκριση από πλευράς ΕΕ παράλληλα βεβαίως με τις κινήσεις που γίνονται από την πλευρά της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Και εκεί για ακόμη μια φορά το μήνυμα είναι ένα: Πρέπει να ενεργοποιήσουμε κάθε βήμα γιατί δεν μπορεί η Κυπριακή Δημοκρατία από μόνη της να διαχειριστεί το μείζον αυτό ζήτημα. Χαιρετίσαμε, χωρίς να πούμε ότι είναι καθόλα ικανοποιητικό το σύμφωνο μετανάστευσης που για πρώτη φορά ψηφίστηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και αναμένεται τις επόμενες μέρες να υιοθετηθεί και από το Συμβούλιο. Θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρξουν και άλλα μέτρα ακριβώς για να αναχαιτιστεί το ζήτημα που απασχολεί τους Κύπριους και τους Ευρωπαίους πολίτες». 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέλος στη συνεργασία Κράτους με ΚΙΤΙΟΝ για μαρίνα-λιμάνι Λάρνακας

Τροχαίο στη Λάρνακα: Ένα πρόσωπο στο νοσοκομείο – Δείτε βίντεο

«Φωτοβολταϊκά για όλους»: Κάποιες εταιρείες δεν παρέχουν την εγγύηση των εφτά χρόνων λέει ο Σύνδεσμος Καταναλωτών

Μονή Αββακούμ: Απαντούν οι δικηγόροι των μοναχών στον Αρχιεπίσκοπο – Τα 20 σημεία για το καταστατικό της Εκκλησίας

Ληστές σκότωσαν γνωστό 38χρονο ηθοποιό - Συγκλονισμός στα διεθνή ΜΜΕΠρόεδρος ΕΒΕΛ Λάρνακας στο «T»: Υπάρχει ενδιαφέρον και από Κύπριους επιχειρηματίες για το λιμάνι και τη μαρίνα -  Έγιναν λάθη

Πρόεδρος ΕΒΕΛ Λάρνακας στο «T»: Υπάρχει ενδιαφέρον και από Κύπριους επιχειρηματίες για το λιμάνι και τη μαρίνα - Έγιναν λάθη

«Δεν είναι το τέλος του κόσμου» δηλώνει στο «T» ο Πρόεδρος του ΕΒΕΛ Λάρνακας Νάκης Αντωνίου κληθείς να σχολιάσει τη διακοπή της σύμβασης με την Kition Ocean Holdings.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top