ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Δυσπιστία ειδικών για τις συναισθηματικές αντιδράσεις του Μεταξά – Η ψυχιατρική έκθεση

Δυσπιστία ειδικών για τις συναισθηματικές αντιδράσεις του Μεταξά – Η ψυχιατρική έκθεση

Οι συναισθηματικές αντιδράσεις του Νίκου Μεταξά στην διαδικασία ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, το οποίο τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης επτάκις ισόβια (πέντε διαδοχικές και δυο συντρέχουσες), δεν έγιναν πιστευτές απ΄ όσους εμπειρογνώμονες παρακολούθησαν τη δίκη.

Ο Μεταξάς δάκρυσε, μιλούσε με τρεμάμενη φωνή, κι έκλεινε τα μάτια όταν παραδεχόταν τα ειδεχθή εγκλήματά του… Νομικοί και μέλη της αστυνομικής δύναμης που σχολίασαν τις πιο πάνω συναισθηματικές εξάρσεις του, ήταν ιδιαίτερα δύσπιστοι.

Κι αυτό έχει την εξήγησή του. Ο 35χρονος θεωρείται από τους προαναφερθέντες ως ψυχοπαθητικό άτομο. Δηλαδή, ως ένα πρόσωπο που αδυνατεί να βιώσει συναισθήματα, αλλά την ίδια στιγμή είναι σε θέση να τα αναγνωρίσει σε ένα άλλο πρόσωπο. Μπορεί, δηλαδή, να αντιληφθεί πώς επηρεάζεται συναισθηματικά ένα άτομο, παρ΄ όλο που ο ίδιος παραμένει απαθής. «Αυτό τον καθιστά ιδιαίτερα χειριστικό έναντι άλλων ατόμων. Αυτά τα πρόσωπα, ταυτόχρονα, είναι ιδιαίτερα ευφυή» σχολίασε ειδικός στο ThemaOnline.

Εδώ ακριβώς να σημειωθεί ότι το ThemaOnline εξασφάλισε μέρος της ψυχιατρικής αξιολόγησης που έγινε στον Μεταξά περί τα τέλη Απριλίου. Η έκθεση που επιβεβαιώνει τις πιο πάνω αναφορές, σημειώνει μεταξύ άλλων: «…ο ασθενής είναι σε εγρήγορση, προσανατολισμένος σε τόπο, χρόνο, εαυτό και στις περιστάσεις. Δεν παρουσιάζει διαταραχές μνήμης ή συγκέντρωσης. Η διάθεσή του είναι μειωμένη. Αρνείται αυτό- ή ετεροκαταστροφικό ιδεασμό. Δεν παρουσιάζει καχυποψία. Ψυχοκινητικά ήρεμος, συνεργασιμός. Χωρίς ψυχωσικά συμπτώματα στην παρούσα φάση. Ο ασθενής αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα των κατηγοριών, οι οποίες του έχουν προσαχθεί καθώς και το ότι η πράξη του ήταν άνομη (...) δεν παρουσιάζει μείζονα ψυχοπαθολογία και είναι σε θέση να παρακολουθήσει δικαστική διαδικασία».

ToThemaOnline

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top