ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΕΤΑΞΑΣ: «Προσπάθησα να ζήσω με τις τύψεις... Δεν περνά μέρα που να μην το σκεφτώ» - Οι καταθέσεις του που σόκαραν

ΜΕΤΑΞΑΣ: «Προσπάθησα να ζήσω με τις τύψεις... Δεν περνά μέρα που να μην το σκεφτώ» - Οι καταθέσεις του που σόκαραν

Με λεπτομέρεια παρουσιάστηκαν ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας από την Κατηγορούσα Αρχή οι ισχυρισμοί του καθ` ομολογία κατά συρροή δολοφόνου Νικόλα Μεταξά κατά τη διάρκεια διάφορων καταθέσεων που έδινε στους ανακριτές για τις επτά δολοφονίες γυναικών και παιδιών το προηγούμενο διάστημα, στο πλαίσιο της δίκης του, την Δευτέρα (24/6). 

Ο ίδιος στη δήλωσή του ενώπιον του δικαστηρίου απολογήθηκε στις «ψυχές των θυμάτων», τους συγγενείς και τα αγαπημένα τους πρόσωπα για τον άδικο πόνο που προκάλεσε, στα παιδιά του, τους γονείς μου και την υπόλοιπη οικογένεια για την στεναχώρια που περνούν και προς την κυπριακή κοινωνία.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο ίδιος προσπάθησε να ζήσει με τις τύψεις και ότι «δεν περνά μέρα που να μην το σκεφτώ». Ο κατηγορούμενος έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση των ανακριτικών αρχών.

Η διαδικασία της Δευτέρας (24/6) διεξήχθη υπό δρακόντεια αστυνομικά μέτρα σε μια κατάμεστη αίθουσα, με τον κατηγορούμενο να φορά αλεξίσφαιρο γιλέκο και να παρουσιάζεται και πάλι χωρίς δικηγόρο.

Οι λεπτομερείες που ανέφερε ο ίδιος ο Νίκος Μεταξάς στις καταθέσεις είναι γνωστές, ωστόσο το ThemaOnline συνειδητά δεν μεταφέρει αρκετές από αυτές για εφόσον κρίνουμε πως η δημοσιοποίησή τους ούτε διαφωτίζει, ούτε προσφέρει κάτι στην κοινωνία.

Λίβια Μπουνέα και Έλενα - Νατάλια Μπουνέα

Σε κατάθεση που έδωσε στους ανακριτές στις 25 Απριλίου 2019, είπε η κ. Παπαγαπίου, ο κατηγορούμενος «αναλώνεται σε φθηνές δικαιολογίες». Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής ο κατηγορούμενος γνώρισε την Λίβια Μπουνέα 36 χρονών από το Badoo.

Σύμφωνα με την κατάθεσή του, ο κατηγορούμενος «δήθεν προβληματίστηκε από την συμπεριφορά της Λίβια σε σχέση με τη ανήλικη θυγατέρα της». Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, οι υποψίες του επαληθεύθηκαν.

Στην ανακριτική κατάθεση που λήφθηκε στις 19/6/2019, ανέφερε η κ. Παπαγαπίου,  ο κατηγορούμενος εκφράζει το μίσος που ένοιωθε για την Λίβια μέρες προηγουμένως. Ότι του έγινε εμμονή και αποζητούσε εκδίκηση.

Είπε επίσης στους ανακριτές ότι είχε σκεφθεί και το ενδεχόμενο να δημιουργήσει μια σοβαρή σχέση με την Μαρί και γι αυτό επιδίωξε όπως ισχυρίστηκε να γνωριστούν και τα παιδιά τους. Στις 4/5/2018 προέβηκε σε διευθετήσεις για να έρθουν στο σπίτι του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Μάρι κατόπιν υπόδειξης του κοίμισε τη Σιέρρα στο δωμάτιο της κόρης του. Ακολούθως ο κατηγορούμενος μαζί με την Μάρι βγήκαν πάνω στο πατάρι πάνω από την οικία όπου ήλθαν σε σεξουαλική επαφή. Σύμφωνα με την κατάθεση του κατηγορούμενου σε κάποια στιγμή άκουσαν την Σιέρρα να κλαίει. Την καθησύχασε ότι κάποτε αυτό συμβαίνει σε όλα τα παιδιά και μετά από 5 λεπτά σταμάτησε το κλάμα.

Όταν λίγο αργότερα πήγαν να δουν την Σιέρρα ο κατηγορούμενος δήθεν αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά γιατί η Σιέρρα. Στη συνέχεια, όπως ισχυρίστηκε, προσπάθησε να την συνεφέρει και της έκανε μαλάξεις, ενώ η Μάρι άρχισε να φωνάζει πανικόβλητη.

«Η ευφάνταστη  αφήγηση του κατηγορούμενου συνεχίζει με αυτόν να αναφέρεται σε υπεράνθρωπες προσπάθειες για επαναφορά» της Σιέρρα, ανέφερε η κ. Παπαγαπίου.

Στη συνέχεια και αφού η Μάρι συνέχιζε να φωνάζει «την πήρα από το λαιμό και της φώναζα να σταματήσει». Όταν ο ίδιος συνήλθε, σύμφωνα πάντοτε με την κατάθεσή του, αντιλήφθηκε ότι ήταν πεσμένη στο πάτωμα του υπνοδωματίου της κόρης του. Δεν είχα ξανανιώσει τόσο άδειος και χαμένος. Το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ ήταν τι να κάνω, για να κρύψω τα πτώματα, είπε στους ανακριτές.

Στη συνέχεια στην στις 25/4/2019 και αφού είχε μεσολαβήσει η ανεύρεση της σορού της Αριάν ο κατηγορούμενος δίνει μια άλλη εκδοχή, είπε η κ. Παπαγαπίου.

Σύμφωνα με αυτή την εκδοχή, κατά τις συζητήσεις που είχε με την Μάρι δεν του φαίνονταν κανονικά τα λεγόμενά της. Ανέφερε ότι η ίδια του είπε πως ήταν σε διαμάχη με τον πατέρα της Σιέρα και ότι το πρόβλημα ήταν τα λεφτά. Τον προβλημάτισε το γεγονός ότι η Μάρι ίσως δεν ήταν σωστή μητέρα για την Σιέρρα κάτι το οποίο για άλλη μια φορά επιβεβαίωσε (όπως και με την Λιβία). 

Είπε στους ανακριτές ότι την σκότωσε την ώρα που είχε έρθει σε ερωτική συνέυρεση μαζί της. 

Ανέφερε επίσης στους ανακριτές ότι «μετά που έκανα τον φόνο της Μάρι Ρόουζ περιστασιακά ερχόταν στο νου μου η στιγμή που την σκότωνα και αντί να νοιώθω άσχημα και απέχθεια ένοιωθα ωραία. Έκτοτε όποτε έκανα σεξ με γυναίκα ένοιωθα ότι ήθελα να το ξανακάνω».

Ολοκληρώνοντας την παρουσίαση της υπόθεσης η Εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής ανέφερε "για ό,τι μπορεί να αξίζει" πως ο κατηγορούμενος «δεν έχει προηγούμενες καταδίκες».

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top