ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Δύο Κύπριοι ανάμεσα στους τοπ καταζητούμενος- «Είναι επικίνδυνοι, μην τους πλησιάσετε» - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Δύο Κύπριοι ανάμεσα στους τοπ καταζητούμενος- «Είναι επικίνδυνοι, μην τους πλησιάσετε» - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εκτενές δημοσίευμα στον βρετανικό Τύπο, κάνει για άλλη μια φορά λόγο στους τοπ-καταζητούμενος στο Ηνωμένο Βασίλειο, αναφορικά με διάφορες υποθέσεις, όπως δολοφονίες, εμπόριο ναρκωτικών, απάτες και βιασμούς.

Ανάμεσα στους 26 τοπ καταζητούμενους που υπάρχουν στη λίστα των Βρετανικών Αρχών και δύο Κύπριοι. Πρόκειται για τον Κώστα Σαμψών και τον Χριστάκη Φιλίππου ο οποίος συστήνεται και με το όνομα Χριστάκης Χρυσοστόμου.

Σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύουν οι συνάδελφοι στη Βρετανία ο 28χρονος  Κώστας(γεννηθείς το 1991) βρισκόταν σε νυχτερινό κέντρο, όταν κοπέλα του ανέφερε ότι δεν αισθάνεται καλά. Αυτός -σύμφωνα πάντα με τα σχετικά ρεπορτάζ- προσποιούμενος τον νοσηλευτή την μετέφερε στο διαμέρισμα της, όπου την βίασε και στη συνέχεια την έκλεψε, φεύγοντας από το υποστατικό με το κινητό, τον υπολογιστή της καθώς και μια παιχνιδοκονσόλα.

Ο Κώστας Σαμψών καταδικάστηκε το 2012 από Δικαστήριο, ωστόσο παραμένει άφαντος και όπως σημειώνει το ρεπορτάζ η Αστυνομία πιστεύει ότι ο καταδικασθέντας βιαστής, βρίσκεται και ζει στην Κύπρο. Μάλιστα, δίνει και αριθμό τηλεφώνου με στόχο τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

Περιγράφεται ως γεροδεμένος με καφέ μάτια και μεσογειακά χαρακτηριστικά, ενώ δημοσιεύεται και σχετική φωτογραφία του.

 

Ο Χριστάκης Φιλίππου, 76 ετών, εχει ύψος 1,69 μ., μέτριας σωματικής διάπλασης, με γκριζωπά μαλλιά χτενισμένα προς τα πίσω και αραιωμένο το μπροστινό μέρος της κεφαλής. Έχει πυκνά φρύδια.

Σύμφωνα με τo NCA (Naitonal Crime Agency) μεταξύ των ετών 2004 και 2006, ο Φιλίππου συμμετείχε σε συνωμοσίες κατά τις οποίες αυτός και οι συγκατηγορούμενοί του επανειλημμένα απέκτησαν ή μερικές φορές ίδρυσαν, επιχειρήσεις ταξιδιωτικών γραφείων που χρησιμοποίησαν ως μέσο για την τέλεση της απάτης.

Τα γραφεία αυτά προσέλκυαν πελάτες προσφέροντας τους μειωμένες τιμές για διακοπές. Οι τιμές ήταν τόσο χαμηλές που οι νόμιμες εταιρείες δεν μπορούσαν να τις ανταγωνιστούν. Σε κάθε περίπτωση, το ταξιδιωτικό γραφείο έπαυε τις συναλλαγές του, αφήνοντας τους πελάτες χωρίς διακοπές.

Μέσω αυτής της απάτης, εξαπατήθηκαν περίπου 20.000 άτομα ενώ σημειώνεται πως ο Χριστάκης Φιλίππου χρησιμοποιεί και το όνομα Χριστάκης Χρυστοστόμου.

Στο τέλος του δημοσιεύματος αναφέρεται ότι και οι 26 της λίστας είναι «επικίνδυνοι» και καλείται το κοινό να μην τους προσεγγίσει αλλά να καλέσει αμέσως τις αρμόδιες αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου παραθέτοντας και σχετικά τηλέφωνα.

Να θυμίσουμε ότι για τον 28χρονο Κώστα Σαμψών παλαιότερα είχε δοθεί στη δημοσιότητα πληροφορία ότι ενδέχεται να κρύβεται στην Κύπρο.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top