ΔΙΕΘΝΗ

ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ: Η Ρώμη μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση των σχέσεων Μόσχας - Βρυξελλών

ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ: Η Ρώμη μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση των σχέσεων Μόσχας - Βρυξελλών

Την ελπίδα ότι η Ιταλία θα μιλήσει με καθαρό τρόπο και με συνέπεια υπέρ της πλήρους αποκατάστασης των σχέσεων Ευρωπαϊκής Eνωσης-Ρωσίας εξέφρασε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς επίσης και ότι θα βοηθήσει να πεισθούν οι Βρυξέλλες, ότι οι κυρώσεις εις βάρος της Μόσχας αποτελούν ένα λάθος.

Μιλώντας σήμερα από την Ρώμη σε συνέντευξη Τύπου μετά τις συνομιλίες με τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε, ο Πούτιν ανέφερε ότι η Μόσχα κατανοεί ότι το περιθώριο ελιγμών της Ρώμης είναι περιορισμένο λόγω πολυάριθμων παραγόντων, αλλά εξέφρασε την ελπίδα ότι η Ιταλία μπορεί να εξηγήσει στην ΕΕ τη ζημιά που έχουν επιφέρει οι κυρώσεις.

Oπως είπε, ελπίζει ότι η νέα ηγεσία της ΕΕ θα αναπτύξει σχέσεις με την Ρωσία με τον κατάλληλο τρόπο, σημειώνοντας ότι η Μόσχα είναι έτοιμη "να διανύσει την απόσταση που της αναλογεί". Σημείωσε πως δεν βλέπει ανυπέρβλητα εμπόδια για την πλήρη αποκατάσταση των σχέσεων μεταξύ Μόσχας και Βρυξελλών και δήλωσε έτοιμος να διαδραματίσει τον ρόλο του αν δεν εμφανιστούν τεχνητά εμπόδια στο δρόμο της Ρωσίας.

Παράλληλα ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε την ανησυχία του για μαχητές που συρρέουν στη Λιβύη από την συριακή επαρχία Ιντλίμπ και προειδοποίησε για την επιδείνωση της κατάστασης στην βορειοαφρικανική χώρα, υπογραμμίζοντας την επιθυμία της Μόσχας τα εμπλεκόμενα μέρη της Λιβύης να συμφωνήσουν σε μια εκεχειρία, στη διεξαγωγή συνομιλιών και στην είσοδο σε μια κατάλληλη πολιτική διαδικασία για την επίλυση των προβλημάτων της χώρας.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top