ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταγγελία στο ThemaOnline: «Έρχονται από τα κατεχόμενα με όπλα – Κλέβουν σκυλιά και η Αστυνομία κλείνει τα μάτια»

Καταγγελία στο ThemaOnline: «Έρχονται από τα κατεχόμενα με όπλα – Κλέβουν σκυλιά και η Αστυνομία κλείνει τα μάτια»

Σοβαρές καταγγελίες επιρρίπτει στην Αστυνομία της Κύπρου το Κόμμα Κυνηγών Κύπρου για τις κλοπές κυνηγετικών σκυλιών από την σπείρα κλοπών των κατεχόμενων. 

Της Μαρίας Χαραλάμπους

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Πρόεδρος του Κόμματος, Νικόλας Προδρόμου, στο ThemaOnline, γνωστή σπείρα που κλέβει κυνηγετικά σκυλιά και τα οδηγεί στις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου, έχει «κτυπήσει» ξανά, την περασμένη Πέμπτη (11/7) στην επαρχία Λάρνακας με την κλοπή εννέα σκυλιών.

Μάλιστα, όπως μας αναφέρθηκε, η Αστυνομία Κύπρου μετά από πληροφορία που είχε λάβει από το ίδιο το Κόμμα, γνώριζε για την είσοδο των εν λόγω προσώπων στις ελεύθερες περιοχές και δεν προχώρησε σε καμία ενέργεια για σύλληψή τους.

Σύμφωνα με τον κ.Προδρόμου, η εν λόγω σπείρα εισέρχεται στις ελεύθερες περιοχές έχοντας στην κατοχή τους όπλα, βάζοντας σε κίνδυνο τις ζωές των συμπολιτών μας.

«Αναγκαστικά θα αναλάβουμε εμείς την κατάσταση», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ.Προδρόμου ο οποίος φανερά αγανακτισμένος με την εν λόγω υπόθεση, ανέφερε στο ThemaOnline, ότι ήδη το Κόμμα έχει προχωρήσει σε συναντήσεις με κυνηγετικούς συλλόγους για να αναλάβουν οι ίδιοι την κατάσταση.

«Θα ξεκινήσουμε περιπολίες εμείς οι ίδιοι μετά από οποιαδήποτε άλλη πληροφορία έχουμε», αναφέρει ο Πρόεδρος από το Κόμμα.

Μάλιστα, όπως μας ενημέρωσε, το Κόμμα Κυνηγών Κύπρου πρόκειται εντός της επόμενης εβδομάδας να αποστείλει σχετική επιστολή για το ζήτημα στον Υπαρχηγό της Αστυνομίας για να ζητήσει συνάντηση μέσα από την οποία θα εξεταστεί το θέμα.

Το ThemaOnline επικοινώνησε με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστο Ανδρέου, για τις πιο πάνω κατηγορίες, με την Αστυνομία να κάνει λόγο για μία γενική και αόριστη πληροφορία που είχε λάβει για πιθανές ενέργειες κλοπής σκύλων.

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρέου, η Αστυνομία δεν είχε υπόψη της κάποια συγκεκριμένη περιοχή από την οποία θα έφταναν πρόσωπα από τα κατεχόμενα, κάνοντας λόγο για αρκετούς τρόπους που να μπορεί να φτάσει κανείς στις ελεύθερες περιοχές χωρίς να γίνει αντιληπτός.

Ωστόσο, η Αστυνομία επιβεβαιώνει την άριστη σχέση που έχει με το Κόμμα των Κυνηγών και σε παλαιότερες υποθέσεις, ενώ όπως μας αναφέρθηκε ήδη έχουν αυξηθεί οι περιπολίες και τα μέτρα για πάταξη του φαινομένου.

(13/7 - 14:50) Το Κόμμα Κυνηγών Κύπρου προχώρησε σε νέα ανακοίνωση με την οποία θέλησε να διευκρινίσει σημεία τα οποία αφορούν τα όσα επιρρίπτει προς την Αστυνομία για την κλοπή σκύλων από σπείρα στα κατεχόμενα. 

Μέσω της εν λόγω ανακοίνωσης, κάνουν λόγο για πολλά ανεξέλεγκτα σημεία εισόδου και εξόδου της πράσινης ζώνης προς και από στις ελεύθερες περιοχές με τα οποία δεν ήταν δυνατή η αξιοποίηση της πληροφορίας που έφτασε στην Αστυνομία εφόσον δεν γινόταν λόγος για συγκεκριμένο σημείο εισόδου.

 

*Φωτογραφία αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top