ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κριτική Στεφάνου στην ΕΕ και την Κυβέρνηση για τουρκική προκλητικότητα - «Επικίνδυνο αδιέξοδο»

Κριτική Στεφάνου στην ΕΕ και την Κυβέρνηση για τουρκική προκλητικότητα - «Επικίνδυνο αδιέξοδο»

Ως κατώτερες των προσδοκιών χαρακτήρισε τις κυρώσεις που εγκρίθηκαν από την ΕΕ σε βάρος της Τουρκίας, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, ενώ μίλησε και για επικίνδυνο αδιέξοδο που έφερε η πολιτικής της Κυβέρνησης.

«Τα Συμπεράσματα του χθεσινού (15/7) Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ σε σχέση με τις παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο επιβεβαίωσαν τις ανησυχίες και τις εκτιμήσεις μας» ήταν η αρχική τοποθέτηση του Στέφανου Στεφάνου.

«Ορθά η Κύπρος επεδίωξε την επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας» σημείωσε, ενώ συμπλήρωσε πως: «Οι κυρώσεις που εγκρίθηκαν χθες σε βάρος της Τουρκίας είναι κατώτερες των περιστάσεων και του μεγέθους της τουρκικής επιθετικότητας. Επίσης, βρίσκονται πολύ πιο κάτω από τον πήχη που είχε θέσει η κυβέρνηση και ειδικότερα ο Υπουργός Εξωτερικών».

«Η λήψη στοχευμένων μέτρων δεν επιτεύχθηκε και αυτό που αποφασίστηκε από το Συμβούλιο είναι  απλώς να συνεχιστεί η διερεύνηση για τέτοιες επιλογές. Είναι φανερό ότι ούτε οι εγκριθείσες κυρώσεις ούτε οι φραστικές εκκλήσεις του Συμβουλίου μπορούν να εξαναγκάσουν την Τουρκία να διακόψει τις γεωτρήσεις και όλες τις άλλες παράνομες δραστηριότητες της στην κυπριακή ΑΟΖ» σημείωσε ακόμη.

«Η κυβέρνηση πρέπει να αναλογιστεί την κατάσταση» ανέφερε εξασκώντας κριτική στην Κυβέρνηση Αναστασιάδη.

«Ούτε οι Τριμερείς και οι στρατιωτικές συνεργασίες με ΗΠΑ-Ισραήλ απέτρεψαν τις τουρκικές γεωτρήσεις και προκλήσεις σε βάρος της Κύπρου. Ούτε ουσιαστικές κυρώσεις επιβάλλονται στην Τουρκία από τους εταίρους μας. Ούτε η διεθνής κοινότητα επιρρίπτει ευθύνες στην κατοχική δύναμη για τη στασιμότητα στο Κυπριακό. Αν η κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται ότι η πολιτική της κατέληξε σ’ ένα επικίνδυνο αδιέξοδο, τότε τα πράγματα είναι πιο ανησυχητικά» ήταν το σχόλιό του. 

«Το παρατεταμένο διαπραγματευτικό κενό επιδεινώνει την κατάσταση τόσο σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου όσο και σε βάρος της προοπτικής της λύσης του Κυπριακού. Η μόνη επιλογή είναι η προσήλωση στο στόχο της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων στη βάση του Πλαισίου Γκουτέρες, χωρίς όρους και με μόνη προϋπόθεση τον τερματισμό των τουρκικών προκλήσεων» κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θλίψη στον Κυπριακό πολιτισμό: Πέθανε η Ελένη Νικήτα - Αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top