ΔΙΕΘΝΗ

Το Πακιστάν 'μας βοηθάει πολύ' στο Αφγανιστάν, λέει ο Τραμπ, υποδεχόμενος τον πρωθυπουργό της χώρας

Το Πακιστάν 'μας βοηθάει πολύ' στο Αφγανιστάν, λέει ο Τραμπ, υποδεχόμενος τον πρωθυπουργό της χώρας

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι το Πακιστάν βοηθάει "πολύ" τις ΗΠΑ στο να καταγραφεί πρόοδος στην ειρηνευτική διαδικασία στο Αφγανιστάν, υποδεχόμενος τον πρωθυπουργό του Πακιστάν Ιμράν Καν στον Λευκό Οίκο.

"Δεν πιστεύω ότι το Πακιστάν σεβόταν τις ΗΠΑ κατά το παρελθόν", δήλωσε ο Τραμπ. "Τώρα, μας βοηθούν πολύ. (...) Πιστεύω ότι το Πακιστάν θα κάνει πολλά" αναφορικά με τον πόλεμο στο Αφγανιστάν.

Ο Ρεπουμπλικανός Πρόεδρος πρότεινε επίσης να αναλάβει ρόλο διαμεσολαβητή μεταξύ της Ινδίας και του Πακιστάν στο θέμα του Κασμίρ. "Εάν μπορώ να βοηθήσω, θα ήθελα πολύ να είμαι μεσολαβητής" υπογράμμισε. "Εάν μπορώ να κάνω ο,τιδήποτε για να βοηθήσω, ενημερώστε με" σημείωσε απευθυνόμενος στον Ιμράν Καν.

Εξάλλου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ άφησε να εννοηθεί ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να κερδίσουν σε διάστημα λίγων ημερών τον πόλεμο στο Αφγανιστάν, όπου παραμένουν δεσμευμένες στρατιωτικά από τον Οκτώβριο του 2011, εάν δεν υποχωρούσαν ενώπιον του αριθμού των θυμάτων που θα μπορούσαν να προκαλέσουν από τον άμαχο πληθυσμό.

"Θα μπορούσα να κερδίσω αυτόν τον πόλεμο σε μία εβδομάδα" υπογράμμισε. "Απλά δεν θέλω να σκοτώσω 10 εκατομμύρια ανθρώπους". "Εργαζόμαστε με το Πακιστάν και με άλλους για να αποδεσμευθούμε" από αυτή τη σύρραξη, είπε ο Ντόναλντ Τραμπ. "Υποτίθεται ότι δεν θα ήμασταν αστυνομικοί στην περιοχή, βρισκόμαστε στο Αφγανιστάν εδώ και 19 χρόνια", ανέφερε.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top