ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΗΚΟ - ΕΔΕΚ για την αναπομπή νόμου εκποιήσεων

ΔΗΚΟ - ΕΔΕΚ για την αναπομπή νόμου εκποιήσεων

Ο αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ Αλέκος Τρυφωνίδης ανέφερε σε δηλώσεις του για την στάση που θα κρατήσει το Δημοκρατικό κόμμα σε σχέση με την αναπομπή της νομοθεσίας για τις εκποιήσεις και πως οι όποιες αποφάσεις πρέπει να παρθούν σύντομα.

Αναφέρθηκε επίσης στις αυθαιρεσίες των τραπεζών ενώ εκφράζοντας προσωπική θέση, είπε ότι η νομοθεσία πρέπει να παραμένει ως έχει και να απορριφθεί η αναπομπή του προέδρου της Δημοκρατίας.

Τόνισε πως θα ζητήσει από τον πρόεδρο του κόμματος κοινή συνεδρία της γραμματείας και της κοινοβουλευτικής ομάδας, πριν από τη συνεδρία της ολομέλειας της Βουλής την ερχόμενη Δευτέρα.

Κληθείς να σχολιάσει την πληροφορία που διαβίβασε στο Τρίτο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης  πως Κεντρική Τράπεζα από το περασμένο Καλοκαίρι ζητά με εγκύκλιό της από τις τράπεζες να εγκαταλείψουν τις αναδιαρθρώσεις και να στραφούν προς τις εκποιήσεις, ανέφερε πως «εάν ισχύει αυτό τότε προκύπτει σοβαρό πρόβλημα, για όλους τους Κύπριους πολίτες».

Ανέφερε επίσης πως θα ληφθεί υπόψιν η μεσολαβητική προσπάθεια του ΚΕΒΕ, διερωτήθηκε ωστόσο τι έκανε μέχρι τώρα η Κεντρική Τράπεζα, για να προωθηθούν βιώσιμες αναδιαρθρώσεις.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, μιλώντας στην ίδια συχνότητα, ανέφερε πως θα εξετασθεί οποιαδήποτε νέα πρόταση παρουσιασθεί, σε σχέση με τις αναδιαρθρώσεις δανείων. Επίσης διερωτήθηκε πως μπορεί να ληφθούν σοβαρά υπόψιν οι απόψεις της Κεντρικής Τράπεζας, που δεν πήρε μέχρι τώρα τα απαραίτητα μέτρα, για να περιορίσει τις αυθαιρεσίες των Τραπεζών.

Τόνισε πως, τη μεγαλύτερη ευθύνη για τις αναδιαρθρώσεις φέρουν οι τράπεζες και ότι κακώς ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέπεμψε το νόμο και η ΕΔΕΚ θα καταψηφίσει την αναπομπή.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top