ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κλείδωσε την 5η θέση και πάει για μετάλλιο ο Μπαλαρτζισβίλι

Κλείδωσε την 5η θέση και πάει για μετάλλιο ο Μπαλαρτζισβίλι

Εξαιρετική εμφάνιση από τον 17χρονο τζουντόκα στο 15ο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων

Απεσταλμένος ΕΑΚ, Πέτρος Πετρή

Σε στίβο και τζούντο συνεχίστηκε η αγωνιστική δράση για τους Κύπριους αθλητές μας την Τετάρτη 24 Ιουλίου για το 15ο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων, με την προσοχή να βρίσκεται στραμμένη στον πρωταθλητή και σημαιοφόρο της κυπριακής αποστολής, Γιώργος Μπαλαρτζισβίλι.

Όπως αναμενόταν, τη δράση του στο τζούντο άρχισε δυναμικά ο Μπαλαρτζισβίλι στην κατηγορία των 60kg. Ο 17χρονος τζουντόκα κέρδισε στον πρώτο του αγώνα τον Πολωνό, Λόσκα Ολάφ, έπειτα στη φάση των «16» άφησε εκτός τον Νορβηγό, Μπροβόλντ Γκουστάβ και στη συνέχεια έχασε στα προημιτελικά από τον Ρώσσο, Μαγκομαντόφ Ρισβάν, ο οποίος είναι ο 2ος παγκοσμίως στην κατάταξη νέων του τζούντο.

Αφού συνέχισε την προσπάθεια του για την τρίτη θέση, ο Μπαλαρτζισβίλι κέρδισε τον Λετονό, Σκομορόβς Αντρέι και κλείδωσε την 5η θέση, ενώ πλέον απομένει η αναμέτρηση με τον Τούρκο τζουντόκα, Μοχάμεντ Ντέμιρελ, για να κατακτήσει την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο.

«Έπαιξε αρκετά καλά ο Γιώργος, προσπάθησε, είχε τις ευκαιρίες του κάποιες φάσεις και κυνήγησε το παιχνίδι. Υπήρχαν αρκετές κόντρες αλλά στο τέλος κέρδισε ο Ρώσσος, ο οποίος είναι και 2ος παγκοσμίως του τζούντο. Τώρα όμως πάμε για το μετάλλιο», σχολίασε εμφανώς ικανοποιημένος, ο προπονητής τζούντο, Χριστόδουλος Χριστοδουλίδης για την πορεία του Γιώργου Μπαλαρτζισβίλι.

Εκτός σφυροβολίας από τον προκριματικό έμεινε ο Παναγιώτης Κονταξής ο οποίος είχε τρεις άκυρες βολές, ενώ η Χριστονύμφη Παιδίου στον προκριματικό του τριπλούν σημείωσε άλμα στα 11,60 μέτρα παραμένοντας στην 16η θέση.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης, ότι στην ενόργανη μετά τα τελικά αποτελέσματα οι τρεις έφηβοι, Άγγονας Γιώργο, Ησαΐας Μιχάλης και Ίτταλος Κωνσταντίνος, πήραν την 16η θέση από τις 27 χώρες. «Οι αθλητές μας βρίσκονταν στο μικρότερο όριο ηλικίας των αγώνων, κάτι που κάνει την επιτυχία τους ακόμα πιο σημαντική και αφήνει υποσχέσεις για ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες», επεσήμανε ο προπονητής της ενόργανης, Γιώργος Γεωργίου.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top