ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεθνής αναγνώριση για τον ελεγκτή Πάμπο Ευστρατίου - Επικεφαλής Φορέα Εποπτείας

Διεθνής αναγνώριση για τον ελεγκτή Πάμπο Ευστρατίου - Επικεφαλής Φορέα Εποπτείας

Την εκλογή του επιθεωρητή Πάμπου Ευστρατίου ως επικεφαλής του συλλογικού οργάνου της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Φορέων Εποπτείας των Ελεγκτών (ΕΕΦΕΕ), αλλά και την επιλογή επιθεωρητών της σε εξαμελή οργανωτική επιτροπή του ευρωπαϊκού σώματος ανακοινώνει η Αρχή Δημόσιας Εποπτείας Ελεγκτικού Επαγγέλματος.

Σε ανακοίνωσή της Αρχής, την οποία μεταδίδει το ΓΤΠ, αναφέρεται ότι από την 1η Ιουλίου 2019, ο επιθεωρητής Πάμπος Ευστρατίου εκλέγηκε από τις υπόλοιπες χώρες μέλη, όπως τεθεί επικεφαλής, ασκώντας καθήκοντα διαμεσολαβητή, του συλλογικού οργάνου για το δίκτυο της Deloitte, ενός από τους τέσσερις μεγάλους ελεγκτικούς οίκους, σε αντικατάσταση του διαμεσολαβητή από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Στον ρόλο αυτό θα υποστηρίζεται από τον επιθεωρητή Πάνο Προδρομίτη και από τη διοικητική ομάδα της Αρχής.

Επεξηγείται ότι ως διαμεσολαβητής θα προεδρεύει των συνεδριάσεων του Ευρωπαϊκού συλλογικού οργάνου και θα εκπροσωπεί τις Ευρωπαϊκές εποπτικές αρχές στις συλλογικές συζητήσεις με τους επικεφαλής του δικτύου της Deloitte σε θέματα που σχετίζονται με τη διασφάλιση της ποιότητας του ελέγχου σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Πέραν του πιο πάνω, συνεχίζει η ανακοίνωση, η Αρχή, μέσω των επιθεωρητών της, έχει επιλεγεί ως μέλος της εξαμελούς Οργανωτικής Επιτροπής της υποομάδας επιθεωρήσεων του ευρωπαϊκού σώματος εποπτείας.

Αναφέρεται ότι πέραν της Κύπρου, μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής αποτελούν αντιπρόσωποι των αρμόδιων εποπτικών αρχών της Γερμανίας, Γαλλίας, Ολλανδίας, Ιρλανδίας και του Λουξεμβούργου.

Στα πλαίσια αυτού του ρόλου οι επιθεωρητές της Αρχής προέδρευσαν της 6ης Συνάντησης της υποομάδας επιθεωρήσεων της ΕΕΦΕΕ που πραγματοποιήθηκε στις 19 και 20 Ιουνίου 2019 στο Λουξεμβούργο.

Η Αρχή Δημόσιας Εποπτείας Ελεγκτικού Επαγγέλματος θεωρεί «υψίστης σημασίας την ενεργή συμμετοχή της στα συλλογικά όργανα και στις δραστηριότητες της ΕΕΦΕΕ στα πλαίσια της αποτελεσματικής άσκησης των καθηκόντων και αρμοδιοτήτων της ως η εποπτική αρχή του ελεγκτικού επαγγέλματος στην Κύπρο», αναφέρεται.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top