ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καυκαλιάς: 'Οριστική απώλεια εμπορικού σήματος χαλλουμιού, με σφραγίδα ανικανότητας...'

Καυκαλιάς: 'Οριστική απώλεια εμπορικού σήματος χαλλουμιού, με σφραγίδα ανικανότητας...'

Για οριστική απώλεια εμπορικού σήματος του χαλλουμιού, με σφραγίδα ανικανότητας της Κυβέρνησης, κάνει λόγο ο βουλευτής του ΑΚΕΛ και πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής Γεωργίας, Άντρος Καυκαλιάς.


Σε γραπτή του τοποθέτηση, σημειώνει: 'Το έσχατο νομικό μέτρο που είχε η Κυπριακή Δημοκρατία στη διάθεσή της για να ανατρέψει τις αρνητικές εξελίξεις σε σχέση με την απώλεια του εμπορικού σήματος του χαλουμιού στην Μεγάλη Βρετανία, έχει χαθεί. Ο κύκλος μιας διαδικασίας με ασήκωτες πολιτικές ευθύνες της Κυβέρνησης, ανεπάρκειες, κενά και παραλείψεις, έχει ολοκληρωθεί με τον χειρότερο τρόπο. Η Κυβέρνηση δεν μπόρεσε να προστατεύσει τα κεκτημένα, με ανυπολόγιστες συνέπειες για τον τομέα και την οικονομία του τόπου.

H διαδικασία κατοχύρωσης του χαλουμιού ως Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) που εκκρεμεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τον Ιούλιο του 2014, αποτελεί την απάντηση στις νομικές διαδικασίες που αφορούν στην προστασία των εμπορικών σημάτων. Ωστόσο, η διαδικασία αυτή παραμένει σε απόλυτη στασιμότητα, γεγονός που επιτείνει τις ανησυχίες και αυξάνει τους κινδύνους σε ότι αφορά στην προοπτική του χαλουμιού.

Η Κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να συνειδητοποιήσει ότι η απώλεια χρόνου σε σχέση με την κατοχύρωση του χαλουμιού προκαλεί ζημιά. Καλείται να ενεργήσει άμεσα, ούτως ώστε να απεγκλωβιστεί η εν λόγω διαδικασία και να δοθεί διέξοδος πριν να είναι πολύ αργά'.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top